Volski: Izbori utiču na integracije

Srbija ima svoje mesto u EU i samo od nje zavisi kojom će se brzinom ka tom cilju kretati, izjavio je Jacek Sarjuš Volski.

Izvor: B92

Petak, 28.03.2008.

15:12

Default images

"Veliki uticaj na to imaće i predstojeći izbori, jer njihov ishod može da odredi da li će Srbija uskoro postati kandidat za članstvo ili enklava unutar EU", rekao je predsednik Spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta u razgovoru sa predsednikom Narodne skupštine Srbije Oliverom Dulićem.

Kako je saopštio kabinet predsednika Skupštine Srbije, sagovornici su se složili da put Srbije ka Evropskoj uniji nema alternativu.

Dulić je najavio intenziviranje aktivnosti koje za cilj imaju maksimalno ubrzanje procesa evropskih integracija.

On je izrazio očekivanje da će Srbija u narednom periodu potpisati Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa EU i da će doći do pune liberalizacije viznog režima.

Sa predsednikom Spoljnopolitičkog odbora Evropkog parlamenta sastao se i potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić, koji je izrazio uverenje da će, nakon formiranja demokratske i proevropske vlade, Srbija do kraja 2008. dobiti status kandidata za članstvo u EU i da će biti ukinute vize za sve građane Srbije.

Kako je saopštio kabinet potpredsednika Vlade Srbije, Đelić je u razgovoru naglasio da Srbija nikada neće priznati nezavisnost Kosova i da je jednostrano proglašenje nezavisnosti presedan koji ne doprinosi stabilnosti regiona.

Sarjuš Volski je ponovio da Evropski parlament nije nadležan da se izjašnjava o nezavisnosti Kosova, već da o tome odlučuju pojedinačne države članice, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

12 h

Podeli: