Vojvođanske NVO pozivaju na izbore

Izvor: B92, 30.Jan.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojvođanske NVO pozivaju na izbore

Novi Sad -- Inicijativa nevladinih organizacija "Građanska Vojvodina" pozvala građane da izađu na drugi krugi predsedničkih izbora.

"Podsećamo da su sledeći predsednički izbori tek 2013. godine, a da su Srbija i Vojvodina već izgubile mnogo godina živeći politički eksperiment koji je uzrokovao smrt, bedu i nesreću", navodi se u saopštenju za javnost "Građanske Vojvodine".
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Dodaje se da su nevladine organizacije svesne da su mnogi građani doneli odluku da ne izađu na drugi krug izbora "jer nisu zadovoljni političkom ponudom na glasačkom listiću".

"Upozoravamo građane, mada smo sigurni da je ogromna većina toga svesna, da bi glas koji bi dali kandidatu stranke uključene u upravljanje Srbijom tokom njenog najvećeg istorijskog i civilizacijskog sunovrata, stranke koja ima direktnu odgovornost za desetine hiljada mrtvih i unesrećenih tokom ratova devedesetih, neminovno bio glas za novu nesreću i propast", piše u saopštenju.

"Građansku Vojvodinu" čine Centar za regionalizam, Centar za razvoj civilnog društva, Nezavisno društvo novinara Vojvodine, Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji, Građanski fond Panonija, Otvoreni licej, Građanska akcija.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.