Vodja hunte u Mjanmaru obećao izbore do avgusta 2023. godine

Izvor: Beta, 01.Avg.2021, 09:22

Vodja hunte u Mjanmaru obećao izbore do avgusta 2023. godine

Vodja hunte general Min Aung Hlaing, koji je na vlasti u Mjanmaru od državnog udara, obećao je danas da će "izbori u zemlji biti održani do avgusta 2023. godine"."Radimo na uspostavljanju demokratskog višepartijskog sistema", rekao je general u govoru povodom šest meseci od dolaska na vlast.Hunta je 26. jula poništila rezultate parlamentarnih izbora iz novembra 2020, koje je velikom većinom osvojila Nacionalna liga za demokratiju Aung San Su Ći.Vojne vlasti tvrde da je otkriveno više od 11 miliona slučajeva prevare, što Nacionalna liga za demokratiju negira.Opozicioni aktivisti su danas na društvenim mrežama poručili da će se "boriti protiv diktature dok su živi" i održana je šetnja u znak podrške političkim zatvorenicima.Ipak, većina stanovnika Mjanmara ostala je kod kuće, u strahu od snaga bezbednosti i epidemije korona virusa.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vođa hunte u Mjanmaru obećao izbore do avgusta 2023. godine

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Avg.2021

Vođa hunte general Min Aung Hlaing, koji je na vlasti u Mjanmaru od državnog udara, obećao je danas da će "izbori u zemlji biti održani do avgusta 2023. godine".

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.