POLA GODINE OD VOJNOG PUČA U MJANMARU: Hunta optužena za zločine protiv čovečnosti

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Jul.2021, 16:19

POLA GODINE OD VOJNOG PUČA U MJANMARU: Hunta optužena za zločine protiv čovečnosti

Vojska Mjanmara izvršila je puč i preuzela vlast 1. februara od civilne vlade na čijem je čelu bila nobelovka za mir Aung San Su Ći.

Organizacija Hjuman rajts Voč optužila je vojnu huntu u Mjanmaru za zločine protiv čovečnosti, dok su istovremeno manje grupe demonstranata u toj zemlji obeležile šest meseci od vojnog puča.

Grupe studenata su se u subotu vozile motociklom ulicama Madalaja, drugog po veličini grada u Mjanmaru, mašući crvenim i zelenim zastavama.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Demonstrantranti odbacuju svaku mogućnost razgovora sa vojnom huntom o povratku civilnih vlasti na kormilo države, prenosi londonski dnevnik Gardijan.

-Napadi i nasilje nad građanima predstavljaju zločine protiv čovečnosti za koje neko mora da odgovara - rekao je Brad Adams, direktor Hjuman rajts voča za Aziju.

Organizacija Udruženja za pomoć političkim zatvorenicima tvrdi da je od puča uhapšeno najmanje 6.990 ljudi i da je ubijeno 939 ljudi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Vodja hunte u Mjanmaru obećao izbore do avgusta 2023. godine

Izvor: Beta, 01.Avg.2021, 09:22

Vodja hunte general Min Aung Hlaing, koji je na vlasti u Mjanmaru od državnog udara, obećao je danas da će "izbori u zemlji biti održani do avgusta 2023. godine"."Radimo na uspostavljanju demokratskog višepartijskog sistema", rekao je general u govoru povodom šest meseci od dolaska na vlast.Hunta...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.