Vlada: Raspuštanje parlamenta zbog što šire podrške reformama

Izvor: Press, 28.Jan.2014, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada: Raspuštanje parlamenta zbog što šire podrške reformama

Predsednik Nikolić bi na osnovu tog obrazloženja, najkasnije sutra, 29. januara trebalo da raspiše vanredne parlamentarne izbore, kako bi bili održani 16. marta.
"Sa ciljem ostvarenja uslova za izjašnjavanje građana o budućem pravcu državne politike i ostvarivanja što šire društvene podrške za ubrzane reforme i modernizaciju društva, predlažemo da se Narodna skupština raspusti, održe novi izbori za narodne poslanike >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << i saglasno volji naroda izabere nova Vlada", navedeno je u obrazloženju vladinog predloga predsedniku Republike da raspusti Narodnu skupštinu.
"Dalje ostvarivanje započetih ciljeva i reformi Vlade nalaže preduzimanje mera koje, po oceni predstavnika više parlamentarnih grupa, iziskuju najvišu političku podršku građana Srbije", navela je Vlada Srbije.
U obrazloženju se kaže da je od jula 2012. godine do danas Vlada Srbije, sprovodeći mere i radnje u pitanjima iz svoje Ustavom utvrđene nadležnosti, ostvarila značajne rezultate u više oblasti društvenog života.
"Za vreme mandata ove Vlade otpočeli su pregovori za pristupanje Srbije Evropskoj uniji, što je od istorijskog značaja za budućnost Srbije. Time je ostvaren višedecinijski cilj mnogih generacija. Posebno značajni rezultati postignuti su na polju dijaloga sa Prištinom, čime je na najbolji način realizovana politika zaštite državnih i nacionalnih interesa na Kosovu i Metohiji. Srpski narod na Kosovu i Metohiji po prvi put je dobio svoju legalnu i legitimnu vlast koja je priznata i od međunarodne zajednice", navedno je u obrazloženju.
Vlada je istakla da su veoma značajni rezultati ostvareni i na polju unutrašnjih reformi i na polju borbe protiv kriminala i korupcije i da je potpuno promenjena slika o Srbiji u međunarodnoj zajednici, navedeno je u obrazloženju predloga da predsednik Republike raspusti Narodnu skupštinu.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.