Selaković: Sutra na sednici Vlade predlog za raspisivanje izbora

Izvor: Blic, 27.Jan.2014, 14:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Selaković: Sutra na sednici Vlade predlog za raspisivanje izbora

Ministar pravde Nikola Selaković izjavio je da očekuje da sutra bude sednica Vlade Srbije sa koje će predsedniku Republike Tomislavu Nikoliću biti upućen predlog da raspiše vanredne parlamentarne izbore za 16. mart.

- S obzirom na činjenicu da su predsednik i prvi potpredsednik Vlade danas u Briselu gde nastavljaju dijalog sa institiucijama Prištine, ono što ja očekujem i što mogu zdravorazumski >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da zaključim je da će ta sednica biti održana tokom sutrašnjeg dana - kazao je Selaković novinarima u Beogradu.

Srpska napredna stranka, najbrojnija članica vladajuće koalicije, odlučila je da zatraži prevremene poslaničke izbore koji bi se održali istovremeno sa lokalnim izborima u Beogradu, 16. marta.

Nikola Selaković je ranije danas rekao da Srbiji predstoje velike reforme, zbog čega su neophodni vanredni parlamentarni izbori.

Pročitajte još Profesor FPN: Vučić računa da bude na vlasti 10 godina Vučić: Vlada je pala, od građana zavisi da li ću biti premijer Tadić pravi blok pre izbora mimo DS? Dačić: Vanredni izbori najbolje rešenje, predložićemo raspuštanje skupštine Vučić prelomio: Idemo na izbore!

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Selaković: Vlada sutra piše predsedniku

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 27.Jan.2014

Ministar pravde Nikola Selaković izjavio je danas da očekuje da sutra bude održana sednica Vlade Srbije sa koje će predsedniku Republike Tomislavu Nikoliću biti upućen predlog da raspiše vanredne parlamentarne izbore za 16. mart. "S obzirom na činjenicu da su predsednik i prvi potpredsednik...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

„Kuvaju” se savezi, ministri u tehničkom mandatu

Izvor: Večernje novosti, 27.Jan.2014

POSLEDNJI put u punom kapacitetu, u utorak bi trebalo da zaseda Dačićeva vlada. Na dnevnom redu biće - predlog za raspuštanje Narodne skupštine. Tim činom biće ozvaničen i kraj vladajuće koalicije naprednjaka i socijalista, a ministri će od utorka voditi tehničke poslove sve do izbora novih....

Nastavak na Večernje novosti...

Selaković: Pokrajinski izbori ne zavise od SNS

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jan.2014, 11:41

Ministar pravde i potpredsednik SNS Nikola Selaković izjavio je da njegova stranka traži održavanje i vojvođanskih izbora, jer smatra da pokrajinska vlast nema legitimitet. Međutim, kako je naveo, ta odluka "u ovom trenutku" formlano ne zavisi od SNS.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.