Veltvohe: Kada Vučić pobedi mediji pišu o pokradenim izborima, a kada Bajden pobedi – sve je čisto

Izvor: B92, 31.Dec.2023, 12:19

Veltvohe: Kada Vučić pobedi mediji pišu o "pokradenim izborima", a kada Bajden pobedi – sve je čisto

Kada predsednik Srbije Aleksandar Vučić pobedi sa 47 odsto, mediji pišu o "pokradenim izborima", a kada Bajden pobedi Donalda Trampa - onda je sve besprekorno.

To konstatuje švajcarski nedeljnik "Veltvohe" u osvrtu na proteste opozicije u Beogradu.

Nakon što je SNS, čiji je nosilac liste bio predsednik Aleksandar Vučić, pobedila na parlamentarnim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izborima sa 47 odsto glasova, i mediji u Švajcarskoj su ogorčeni zbog navodnih "pokradenih izbora".

Opozicija - "ujedinjena samo u borbi protiv predsednika" - ne želi da prihvati rezultat demokratskih izbora i od tada svakog dana glasno protestuje u Beogradu. Žale se na pritisak, manipulaciju i kupovinu glasova bez davanja bilo kakvih uvjerljivih dokaza.

Dnevnik "Noje Ciriher Cajtung" (NZZ) takođe preuzima narativ protetsujućih studenata i izbornih gubitnika o navodnim desetinama hiljada fantomskih birača u biračkim spiskovima. Međutim, pobuna opozicije nikako nije bila samo mirni protest. Izborni gubitnici iz opozicionog saveza "Srbija protiv nasilja" pokušali su nasilno da upadnu u Gradsku skupštinu u Beogradu i izazvali su veliku štetu. Popeli su se na zgradu, bacali kamenje i razbijali prozore.

Policija je uz poteškoće uspela da otera demonstrante. Naravno, policajci su odmah na društvenim mrežama optuženi da su se ponašali nasilno i da su koristili prekomernu silu.

Zanimljivo je kako različite paralelne događaje u SAD i Srbiji komentarišu zapadni mediji.

Kada su pristalice predsednika SAD Donalda Trampa prijavile izbormi lrađu, izvestili o nereglarnostima i manipulacijamau, sve je odmah prebačeno u "carstvo bajki", primećuje "Veltvohe".

Teško da je postojao iko u zapadnoj Evropi ko Džoa Bajdena i njegove partijske kolege nije prikazao kao besprekorne demokrate koji nisu mogli da zamute vodu. A kada su Trampove pristalice uletele na Kapitol u Vašingtonu, komentatori su bili gotovo preneraženi akcijama ove neobuzdane rulje.

"Ali ako se otprilike isti scenario odigra u Beogradu, a samim tim i u omraženoj Srbiji, sve je naravno obrnuto", zaključuje u tekstu "Veltvohe".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MEDIJI U ŠVAJCARSKOJ OGORČENI: Kada Vučić pobedi mediji pišu o "pokradenim izborima", a kada Bajden pobedi - sve je čisto

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Dec.2023

Švajcarski "Veltvohe" osvrnuo se na trenutna izborna dešavanja u našoj zemlji, te su na zanimljiv način opisali konstantne opozicione ispade na predsednika Srbije Aleksandra Vučića..Kad predsednik Srbije Aleksandar Vučić pobedi sa 47 odsto, mediji pišu o "pokradenim izborima", a kada Džozef...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.