Velika Britanija: Ne podržavamo Demokratsku partiju Kosova

Izvor: B92, 04.Okt.2019, 16:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Velika Britanija: Ne podržavamo Demokratsku partiju Kosova

Ambasada Velike Britanije na Kosovu saopštila je da vlada te zemlje ne podržava nijednu političku opciju na parlamentarnim kosovskim izborima u nedelju.

To je reakcija na vest da će neimenovani visoki predstavnik Velike Britanije blizak premijeru Borisu Džonsonu boraviti danas na Kosovu kako bi podržao Demokratsku partiju Kosova (DPK) na izborima.

Britanska ambasada u izjavi za medije navela je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da podržava pravo na slobodne i demokratske izbore bez pritiska i zastrašivanja.

"Vlada Velike Britanije ne podržava nijednu političku stranku ili kandidata na izborima na Kosovu. Ali mi podržavamo pravo na slobodne i demokratske izbore, bez pritiska i zastrašivanja", navodi se u izjavi.

I Američka ambasada u Prištini je objavila da SAD ne podržavaju nijednu politički stranku, dok je Američki državni sekretarijat izjavio da bivši ministar pravde Trampove administracije Metju Vitaker ne predstavlja "ni SAD niti predsednika Trampa".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.