Važno je da svi izađu na izbore

Izvor: B92, 02.Sep.2013, 22:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Važno je da svi izađu na izbore"

Priština -- Predsednica Kosova Atifete Jahjaga je izjavila da izlazak svih građana Kosova na lokalne izbore ima posebnu važnost za njihovu budućnost i demokratske procese.

Jahjaga je pozvala Centralnu izbornu komisiju da nađe zakonsko rešenje kojim se poštuje ustavnost i zakonitost Kosova i obezbeđuje sveobuhvatno učešće na opštinskim izborima 3. novembra.

"Ovi opštinski izbori imaju posebnu važnost jer se organizuju istovremeno na celoj teritoriji Kosova. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Učešće svih građana, uključujući i srpsku zajednicu u severnim opštinama zemlje, na izborima 3. novembra ima posebnu važnost za njihovu budućnost i demokratske procese Kosova", navela je Jahjaga.

Naglasila je da izbori treba da budu demokratski, slobodni, pravedni i sveobuhvatni, i ohrabrila CIK da nađe rešenje koje će obezbediti masovno učešće na izborima.

Kosovska Centralna izborna komisija je odlučila danas da na glasačkim listićima za lokalne izbore bude logo Centralne izborne komisije, bez obeležja Kosova.

Izgled glasačkih listića i lokalni izbori su, podsetimo, bili tema poslednje runde pregovora Beograda i Prištine u Briselu.
Pogledaj vesti o: Izbori,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Jahjaga poziva na masovni izlazak na izbore

Izvor: Vostok.rs, 03.Sep.2013, 10:03

03.09.2013. -..Predsednik samoproglašene republike Kosovo Atifeta Jahjaga naložila je Centralnoj izbornoj komisiji da osigura masovno učešće građana na predstojećim izborima 3. novembra. Ovo je ona izjavila danas na konferenciji za štampu u Prištini. Lokalni izbori imaju poseban značaj, pošto...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.