Vanredni parlamentarni izbori u Grčkoj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Sep.2009, 11:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vanredni parlamentarni izbori u Grčkoj

ATINA - Grčki premijer Kostas Karamanlis raspisaće izbore 4. oktobra, saopštili su izvori iz vlade u Atini.

"Izbori će biti održani 4. oktobra. Taj datum će biti naveden u pismu koje će premijer dostaviti predsedniku Republike sutra u podne", navodi se u saopštenju.

Karamanlis, vođa konzervativne Nove demokratije (ND) je ranije saopštio da će raspisati prevremene izbore, rekavši da je Grčkoj, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u svetlu svetske ekonomske krize, potrebno da pročisti političku scenu.

"Potreban je novi politički mandat. Uz sprovođenje neophodnih mera, treba pročistiti političku scenu", rekao je Karamanlis.

Grčke vlasti pokušavaju da se izbore sa uticajem svetske krize koja preti da, još ove godine, povuče zemlju u recesiju, preneo je Rojters.

Ekonomisti smatraju Grčku najriskantijom zemljom za investicije u okviru evrozone, zemalja koje koriste zajedničku monetu Evropske unije

Takođe, javni dug Grčke stalno raste.

Dodatno, grčku vladu potresaju skandali, što podiže rejting glavne opozicione partije PASOK, podsetila je britanska novinska agencija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.