Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Avg.2019, 13:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vanredni parlamentarni izbori na Kosovu koštaće oko šest miliona evra

Predstavnici budžeta Kosova i Centralne izborne komisije (CIK) saglasili su se da će za održavanje vanrednih parlamentarnih izbora na Kosovu biti potrebno oko šest miliona evra, ali da se očekuje mišljenje Ustavnog suda Kosova o nadležnostima Vlade nakon ostavke premijera, rekao je savetnik ministra finansija Ljulzim Rafuna.

Rafuna za agenciju Kosovapres rekao da su sredstva obezbeđena, ali da ne mogu biti preneta CIK-u do mišljenja Ustavnog suda.

"Sredstva nisu >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << problem, ona se nalaze u Ministarstvu finansija i prema zakonu ministar finansija je ovlašćen da sredstva prenese CIK-a, ali su sve odluke obustavljene sve do mišljenja Ustavnog suda o nadležnostima Vlade u slučaju kada premijer podnosi ostavku", kazao je Rafuna.

Predsednica Centralne izborne komisije Valjdeta Daka rekla je da se još zvanično nisu obratili Ministarstvu finansija za sredstava za održavanje vanrednih parlamentarnih izbora i da će to učiniti kada predsednik Kosova donese ukaz o datumu održavanja izbora.
Pogledaj vesti o: Izbori,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vanredni parlamentarni izbori na Kosovu koštaće oko šest miliona evra

Izvor: Danas, 24.Avg.2019

Predstavnici budžeta Kosova i Centralne izborne komisije (CIK) saglasili su se da će za održavanje vanrednih parlamentarnih izbora na Kosovu biti potrebno oko šest miliona evra. Članak Vanredni parlamentarni izbori na Kosovu koštaće oko šest miliona evra se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.