Vanredni izbori za izlazak iz krize

Izvor: RTS, 24.Maj.2009, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vanredni izbori za izlazak iz krize

Lider DSS-a Vojislav Koštunica smatra da su vanredni parlamentarni izbori i referendum o ulasku Srbije u NATO jedini put za izlazak iz krize.

Jedini način za izlazak iz krize su vanredni parlamentarni izbori, kao i organizovanje referenduma o članstvu Srbije u NATO, ocenio je predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica.

Koštunica u pisanoj izjavi, na koju se pozivaju elektronski mediji, ukazuje da sadašnja vlast "lažnim obećanjima ubija svaku nadu da je napredak realan".

Zato bi, smatra predsednik DSS, pre nego što se potpuno uruši autoritet svih institucija, trebalo raspisati izbore.

"Samo nova vlada, koja će biti zasnovana na realnoj ekonomskoj i nacionalnoj politici, koja će pokazati solidarnost i uvek saopštavati istinu narodu, a ne gajiti lažna obećanja, može da pokrene domaću privredu i izvuče Srbiju iz krize", poručio je Koštunica.

Prema njegovim rečima, od velike je važnosti da se, istovremeno sa vanrednim izborima, organizuje i referendum na kome bi se građani izjasnili da li žele vojnu neutralnost, ili da se Srbija učlani u NATO, "koji je izvršio agresiju na našu zemlju i ključni je faktor uprocesu stvaranja lažne države Kosovo".

"Vanredni izbori i referendum o NATO odredili bi budućnost zemlje i uneli preko potrebnu stabilnost za dalji napredak Srbije", zaključio je Koštunica.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.