(VIDEO) Izborna cenzura: Ovo su zabranjeni spotovi Srpske napredne stranke

Izvor: Press, 26.Feb.2014, 18:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(VIDEO) Izborna cenzura: Ovo su zabranjeni spotovi Srpske napredne stranke

Srpska napredna stranka baš nema sreće u izbornim kampanjama, jer su ovo drugi parlamentarni izbori na kojima RRA povlači njihove predizborne spotove. Nećete ih videti na televiziji i zato vam prikazujemo sve “zabranjene” spotove naprednjaka!
Prvi spotovi SNS-u su “zabranjeni” od strane RRA u izbornoj kampanji za parlamentarne i predsedničke izbore 2012. u kojem su >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << naprednjaci oštro kritikovali rad tadašnjeg predsednika Srbije Borisa Tadića i navela njegovu izjavu Hrvatskoj radio-televiziji u kojoj kaže da nije ponosan što je predsednik Srbije.

 
Republička radio-difuzna agencija (RRA) odmah je reagovala i zabranila emitovanje ovog spota.
SNS je tada tražila da, ukoliko RRA smatra da postoji nešto sporno u izjavi Borisa Tadića da nije ponosan što je predsednik Srbije, javnosti prikaže ceo intervju Hrvatskoj televiziji, kako bi građani sami procenili da li je u zabranjenom spotu izjava montirana ili ne.

 
Nakon toga, istom odlukom RRA “zabranjeni” su i spotovi pod nazivom “Odgovor na spot DS-a. Ko zaista obmanjuje građane”, kao i onaj “Juče, danas. ISTINA!”
Da naprednjaci nisu bolje sreće ni u ovoj izbornoj kampanju dokazuje preporuka Saveta Republičke radidifuzne agencije da SNS povuče predizborni spot u kojem se pojavljuje više privrednih društava i kompanija, između ostalog, i kompanija “Delta Holding”, i to u zakonskom roku od 48 sati.

 
Savet RRA konstatovao je da u ovom trenutku postoji disbalans prisustva izbornih lista na programima nacionalnih emitera i poziva emitere da do kraja predizbornog ciklusa isprave nedostatke i obezbede ravnopravnu zastupljenost.

 
Potpredsednik SNS-a Nebojša Stefanović je komentarišući odluku RRA, rekao da će je naprednjaci poštovati, ali i da je neprincipijelna, jer je ta Agencija u kampanji pre godinu i po dana “odobravala svakakve spotove”.
- I ovo pokazuje kolika je stvarna moć tajkuna u Srbiji – poručio je Stefanović.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.