Izvor: Radio 021, 05.Sep.2020, 14:19

VIDEO Izbori u Šapcu: Prijavljeno davanje novca za glasanje, telefoni GIK-a blokirani

Gradska izborna komisija u Šapcu saopštila je danas da su članovi biračkih odbora do devet sati prijavili veliki broj nepravilnosti na ponovljenom glasanju na 27 biračkih mesta, navodeći javno glasanje, evidentiranje birača i davanje novca za glasanje, prenosi TV Šabac.

Sve nepravilnosti koje su do sada prijavljene odnose se na pristalice i glasače Srpske napredne stranke, dok su sve fiksne linije, koje su članovima biračkih odbora date kao kontak sa Komisijom, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << od jutros blokirane, dodaje se u saopštenju.

Kvar je prijavljen Telekomu, ali do objavljivanja saopštenja nije otklonjen, tako da je otežan kontakt sa biračkim mestima.

Kao jedna od nepravilnosti, prijavljeno je javno glasanje na biračkim mestima broj 16 – Donji šor 2, 18 – Donji šor 4, 41 – Majur3, 49 – Petkovica, 65 – Orid, 82 - Pocerski Pričinović, 86-Sinošević.

U neposrednoj blizini biračkog mesta 34 – Tabanović, prijavljeno je prisustvo oca kandidata na listi Srpske napredne stranke, koji biračima koji dolaze na biračko mesto nudi novac za dat glas.

Identična situacija je prijavljena i na biračkom mestu 36 - Ševarice, gde je jedan od kandidata za odbornika SNS, sa još jednim članom SNS, takođe davao novac biračima koji su pošli na glasanje, a Komisija je ovaj slučaj prijavila policiji u devet časova, dodaje se u saopštenju GIK.

U neposrednoj blizini biračkog mesta 100 – Donja Rumska, na udaljenosti manjoj od 50 metara, primećeno je vozilo, Komisiji poznatih registarskih oznaka, u kome sedi nepoznata osoba i evidentira glasače koji dolaze na biračko mesto.



Autor: FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.