Ugljanin: U nedelju birate između velikosrpske politike i autonomije Sandžaka

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Jun.2020, 22:51

Ugljanin: U nedelju 'birate između velikosrpske politike i autonomije Sandžaka'

Stranka demokratske akcije (SDA) Sandžaka zalaže se za autonomiju i vraćanje Bošnjacima statusa naroda u Srbiji, naglasila je većina kandidata za odbornike i poslanike na završnom skupu SDA večeras u Novom Pazaru.

Predsednik te partije od osnivanja, Sulejman Ugljanin, "stao je svojim potpisom" iza svake rečenice kandidata, dodajući da je "Sandžak bio, postoji i biće".

On je predizborni skup svoje partije nazvao sastankom i dogovorom u vezi sa predstojećim >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << izborima, na kojima će biti "mnogo partija, ali reč je o izborima sa samo dve platforme: autentične sandžačke politike i eksponenata velikosrpske politike".

"Naš program je jasan i od vaših glasova zavisi ko će vas predstavljati u Skupštini. Ako građani na izborima kažu da hoće autonomiju, mi ćemo to zastupati i taj stav moraju čuti i u Beogradu, i Sarajevu, Briselu i Vašingtonu", naglasio je Ugljanin.

Prvi na listi kandidata SDA za poslanika u Skupštini Srbije, Enis Imamović, naglasio je dugogodišnje postojanje SDA Sandžaka, "koja se 30 godina bori za Sandžak i nije stala na stranu Aleksandra Vučića".

Po njegovim rečima, jedino SDA "čuva čast Bošnjaka Sandžaka" i "ima snage da zaustavi velikosrpski režim koji od Bošnjaka traže da glasaju za ono '100 (muslimana) za jednoga (Srbina)' Aleksandra Vučića".

Imamović je ocenio da i "Ustav, svojim Članom 108, dozvoljava osnivanje autonomnih oblasti u Srbiji", za šta se zalagao u prethodnom mandatu i za šta će se zalagati u budućem sazivu Skupštine Srbije.

Njegov govor, kao i govor Ugljanina, prekidani su uvredljivim skandiranjem predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Na izborima u nedelju, 21. juna, SDA nastupa kao "SDA Sandžaka - dr Sulejman Ugljanin".
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Za autonomiju da se čuje do Brisela i Vašingtona

Izvor: Danas, 18.Jun.2020

Lista „SDA Sandžaka – dr Sulejman Ugljanin“, poslednja je, u Novom Pazaru, održala završni predizborni skup. Pristalicama su se obratili lider partije Ugljanin i kandidati za odbornike i narodne poslanike.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.