Udar na Kim Džong Una: 0,09 odsto je laž?

Izvor: B92, 29.Nov.2023, 18:59

"Udar" na Kim Džong Una: 0,09 odsto je laž?

Zemlja se zvanično zove Demokratska Narodna Republika Koreja (DPRK), što implicira da se u njoj održavaju izbori.

I održavaju se, navodi KCNA, državna novinska agencija. Ta agencija saopštava i da je Kim Džong Un, generalni sekretar Radničke partije, glasao na regionalnim, gradskim i okružnim izborima.

Agencija je, kako je to uobičajeno u takvim zemljama, javila da je lidera zemlje pratila njegova >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sestra Kim Jo Džong.

"Kada je uvaženi drug Kim Džong Un stigao do glasačke kabine, radnici kompleksa, uzbuđeni što ga vide na svom radnom mestu, počeli su da divljački navijaju: "Ura!", preneli su mediji.

Pošto je "drug Kim" vođa radničke klase i poštene inteligencije u DNRK, agencija neće sakriti nijedan podatak i objaviće i za koga je glasao vođa svega u zemlji.

Razumljivo je da više nema imena na glasačkom listiću jer bi to moglo da zbuni biračko telo puno revolucionarnog naboja, pa bi možda neko zaokružio ime koje nije po volji rukovodstvu Partije. Ali, da bi se sačuvalo osnovno demokratsko pravo, postoje dve kutije, oni koji se slažu sa imenima na njima ubacuju listiće u zelenu, a oni koji se protive idu u crvenu.

KCNA je u ponedeljak saopštila da su izbori uspešno održani i da je glasalo 99,63 odsto biračkog tela. Agencija objašnjava zašto cifra nije okrugla, 100 odsto: nisu glasali oni koji su na stranoj turneji ili rade na okeanima. Agencija Rojters upozoriće da ih je pre pet godina manje bilo na turnejama i u okeanu, kada je glasalo 99,98 odsto.

Objavljeni rezultati su pravo iznenađenje: 99,91 odsto onih koji su izašli na regionalne izbore ubacilo je svoje listiće u zelenu kutiju i time potvrdilo partijski izbor kandidata. KCNA ističe da je 0,09 odsto glasalo protiv, čime je svoje glasačke listiće stavilo u crvenu kutiju. Kada su u pitanju gradski i okružni izbori, 99,87 odsto je potvrdilo izbor stranke, a 0,13 odsto je bilo protiv.

Svaki revoluciji predan čovek će se sada zapitati kako je to moguće, da li je u javnosti bilo nezadovoljstva partijskim izborom? Ne, tako nešto nije moguće. Ljudi na severu Korejskog poluostrva znaju da dok se gledalo glasanje, ovako važan proces neće biti prepušten masama. Partija je odlučila da je vreme da se omraženom Zapadu pokaže da je dozvoljeno da se ne slaže sa Partijom kada stranka odluči i kome to odobri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.