Ubedljiva pobeda naprednjaka u Majdanpeku

Izvor: RTS, 03.Sep.2018, 19:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubedljiva pobeda naprednjaka u Majdanpeku

Na lokalnim izborima u Majdanpeku lista Aleksandar Vučić – Zato što volimo Majdanpek, osvojila je 65,45 odsto glasova. Od sedam lista koje su učestvovale na izborima samo još dve su prešle cenzus – Dveri i koalicija SPS-JS.
Prema podacima opštinske izborne komisije u Majdanpeku najviše odborničkih mandata osvojila je SNS.
"Želim da vas obavestim da je na izbore u Majdanpeku >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << izašlo 58 posto upisanih birača, što je najveća izlaznost na izborima u poslednjih više od deset godina i SNS je osvojila zaista neverovatnih 65,45 posto. U apsolutnom broju glasova to je hiljadu i po ljudi više glasalo za nas nego 2014. godine", izjavio je predsednik IO SNS Darko Glišić.
Na drugom mestu sa osvojenih 10,93 odsto glasova je lista "Dr Marko Radulović – srpski pokret Dveri".
Koaliciona lista Ivica Dačić-SPS-JS- Dragan Marković Palma osvojila je 9,59 odsto glasova ili tri odbornička mandata.
"Mogu da kažem da je karakteristično za ove izbore što je ubedljivo rekordna izlaznost u poslednjih desetak godina. Imamo jedan prigovor Dosta je bilo grupe građana koji će izborna komisija razmatrati u roku od 48 sati. Razmotrićemo i taj prigovor ali nepravilnosti nije bilo", napominje predsednik opštinske izborne komisije Miloš Raonić.
Skupština opštine Majdanpek ima trideset jednog odbornika. SNS je osvojila čak 24 mandata, što znači da može sama da formira vlast u ovoj opštini.
Pogledaj vesti o: Dveri

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Overen niz pobeda

Izvor: Večernje novosti, 03.Sep.2018

Trijumfom u Majdanpeku SNS potvrdio dominaciju na političkoj sceni. Pejić: Naprednjaci pokazuju stalan rast, opozicija bez kontinuiteta SA osvojenih 67,8 odsto glasova u Majdanpeku, naprednjaci su nastavili niz ubedljivih pobeda na lokalnim izborima. Osim njih, prema podacima...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.