Izvor: Blic, 24.Apr.2016, 21:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(UŽVO) IZBORI SA OLJOM BEĆKOVIĆ NA BLICU Novi rezultati na 30 % uzorka, lošiji scenario za SNS

Prvi preliminarni rezultati vanrednih parlametnarnih izbora pokazuju ubedljivu pobedu SNS-a od preko 50 procenata. Novi podaci, koji stalno pristižu, pokazuju da su u procentima naprednjaci ostvarili još bolji rezutlat u odnosu na prethodne vanredne parlamentarne izbore 2014. godinu. Za sada 4 stranka sigurno ulazi u parlament - SNS, SPS, SRS, DS, dok su koalicija DSS- Dver i SDS-LDP-LSV i pokret "Dosta je bilo" na samoj liniji cenzusa. Pratite izbore uživo na "Blicu".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Sve što se dešavalo tokom izbornog dana i prve rezultate glasanja pogledajte ovde:

21.56 Novi rezultati na 30% obrađenih glasačkih listića

Izvor iz izbornog štaba jedne velike parlamentarne stranke.

SNS 49,5

SPS-JS 10,7

SRS 8,5

DS 6,1

Saša Radulović 5,5

Tadić-Čeda-Čanak 5,0

Borko Stefanović manje od 1 odsto.

Ovo su i dalje preliminari rezultati. Moguće su velike promene.

ANALIZA: Ovo je loš scenario za SNS jer - u ovom trenutku - sve velike opozicione stranke prelaze cenzus. Naprednjacima bi odgovaralo da Dveri-DSS, Tadić-Čeda-Čanak i Saša Radulović skliznu ispod 5 odsto, jer bi se time veći broj poslanika prelio Srpskoj naprednoj stranci.

Osim SNS i SPS, za koje je bilo sigurno da prelaze cenzus, sada se može reći da SRS skoro izvesno prelazi 5 odsto, i DS ima velike šanse, dok noć puna neizvesnosti čeka Dveri-DSS, Tadića, Čedu i Čanka, i Sašu Radulovića

21.30 Pet najvažnijih podataka o izborima do 21.30

Napominjemo da su ovo i dalje preliminari rezultati i da su moguće promene. Ako se ovakva situacija sa brojem glasova održi, sve velike stranke imaće razloga za slavlje. SNS - jer će moći samostalno da formira vladu; SPS - jer je održao status druge najveće stranke; SRS - jer se vratila u parlament u velikom stilu; DS, DSS-Dveri, Tadić-Čeda-Čanak i Saša Radulović - jer su prošli cenzus. Svaka srećka dobila!

Svoj deo kolača dobiće, naravno, i stranke manjina. Jedini jasan gubitnik je Borko Stefanović koji je nastupajući samostalno u pokretu Levica Srbije za sada osvoji 1 odsto glasova.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.