UBEDLJIVA POBEDA U ČIKAGU! Lista Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane osvojila više od 50 ODSTO!

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Dec.2023, 23:06

UBEDLJIVA POBEDA U ČIKAGU! Lista "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" osvojila više od 50 ODSTO!

Izbori su protekli u fer atmosferi

Na sinoć zatvorenom biračkom mestu br. 56 u Generalnom konzulatu Republike Srbije u Čikagu gde je dijaspora u Americi glasala dan ranije zbog vremenske razlike, ubedljivu pobedu je ostvarila lista "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane", koja je osvojila 215 glasova, ili 53,09 odsto izašlih birača.

Na drugom mestu je koalicija "Srbija protiv nasilja", >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za koju je glasalo 132 glasača - 32,59 odsto, prenosi Serbijan tajms. Daleko ispod bile su ostale liste, ovim redom: Miloš Jovanović - Nada za Srbiju, 16 glasova, "Dobro jutro Srbijo" (Saša Radulović ĐB-Boris Tadić SDS-Ana Radulović Otete bebe) 14 glasova, Mi - Glas iz naroda (Dr Branislav Nesterović), 12 glasova, Zavetnici i Dveri - sedam glasova, Narodna stranka (Vuk Jeremić) sedam glasova, Ivica Dačić - Premijer Srbije jedan glas, SVM jedan glas. Ostale liste nisu osvojile nijedan glas, a u glasačkoj kutiji je bio jedan nevažeći listić. Od ukupno upisanih 539 birača na izbore je izašlo 406, što je 75,4 odsto.

Generalni konzul Srbije u Čikagu Damjan Jović je u izjavi za Serbijan tajms istakao da su ovi izbori bili najposećeniji do sada kada je u pitanju američka dijaspora pod jurisdikcijom njegovog Konzulata.

- Ovo je do sada najveće interesovanje za izbore u Republici Srbiji otkako se oni sprovode u Čikagu, čime možemo samo da budemo zadovoljni - rekao je on.

Na pitanje da li su izbori protekli u fer atmosferi, on je istakao da nije bilo problema.

- Imali smo posmatrače iz nekoliko koalicija. Radili smo zajedno i sve je proteklo u veoma korektnoj atmosferi, punoj uvažavanja - navao je konzul.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.