U Ukrajini počelo glasanje na parlamentarnim izborima

Izvor: NaDlanu.com, 28.Okt.2012, 12:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Ukrajini počelo glasanje na parlamentarnim izborima

KIJEV, 28. oktobra 2011. (Beta-AFP) - Izborna mesta otvorena su u nedelju ujutro u Ukrajini za parlamentarne izbore koji se smatraju ispitom demokratskog opredeljenja za zemlju, i na kojima se očekuje da će vladajuća stranka osvojiti većinu glasova, ispred nekoliko opozicionih grupacija.

KIJEV, 28. oktobra 2011. (Beta-AFP) - Izborna mesta otvorena su u nedelju >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << ujutro u Ukrajini za parlamentarne izbore koji se smatraju ispitom demokratskog opredeljenja za zemlju, i na kojima se očekuje da će vladajuća stranka osvojiti većinu glasova, ispred nekoliko opozicionih grupacija.Ovo su prvi veći izbori od dolaska predsednika Viktora Janukoviča na vlast 2010. i Zapad, zabrinut da je demokratija ugrožena u ovoj bivšoj sovjestskoj republici, ih pažljivo posmatra.Zapad posebno brine slučaj opozicionarke i bivše premijerke Julije Timošenko koja je 2011. osudjena na sedam godina zatvora, i ne može da učestvuje na izborima. Njen slučaj izazvao je veliku krizu izmedju Kijeva i Evropske unije koja smatra da je čitav proces politički motivisan.Očekuje se da će pet grupacija osvojiti pet i više odsto glasova, koliko je neophodno kako bi njihovi predstavnici ušli u parlament.

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.