U Orahovcu drugi krug izbora za predsednika opštine

Izvor: Blic, 22.Nov.2010, 12:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Orahovcu drugi krug izbora za predsednika opštine

Kandidat Demokratskog saveza Kosova za predsednika opštine Orahovac Ibrahim Krueziu osvojio je najviše glasova na vanrednim opštinskim izborima u tom gradu, saopštila je danas Centralna izborna komisija u Prištini, prenoseći preliminirane rezultate izbora.

–

Krueziu je dobio 28,3 odsto glasova i ide u drugi krug glasanja, zajedno sa kandidatom Demokratske partije Kosova (DPK) Dželjaljom Canzibom koji je dobio 26.9 odsto.

Vanredni lokalni izbori >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za predsednika opštine u Orahovcu održani su juče.

U odnosu na prošle opštinske izbore, DPK je u Orahovcu zabeležila pad od oko 10 odsto. Kandidat Alijanse za budućnost Kosova (ABK) Smajl Latifi je dobio 25,8 odsto glasova. ABK je zabeležila vidljivi napredak u broju osvojenih glasova u Orahovcu u odnosu na prošle izbore.

Drugi krug izbora biće održan 19. decembra, nedelju dana nakon vanrednih parlamentarnih izbora na Kosovu koji će biti održani 12.

decembra.

Analitičari u Prištini naveli su da su izbori u Orahovcu svojevrsan test za vanredne parlamentarne na Kosovu i Metohiji, 12. decembra.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ORAHOVAC: U PRVOM KRUGU NAJVIŠE GLASOVA KANDIDATU DSK

Izvor: Kurir, 22.Nov.2010

PRIŠTINA - Kandidat Demokratskog saveza Kosova za predsednika opštine Orahovac Ibrahim Krijeziju osvojio je najviše glasova na vanrednim opštinskim izborima u tom gradu, saopštila je Centralna izborna komisija u Prištini, prenoseći preliminarne rezultate izbora...Krijeziju je dobio 28,3 odsto...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.