ORAHOVAC: U PRVOM KRUGU NAJVIŠE GLASOVA KANDIDATU DSK

Izvor: Kurir, 22.Nov.2010, 14:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ORAHOVAC: U PRVOM KRUGU NAJVIŠE GLASOVA KANDIDATU DSK

PRIŠTINA - Kandidat Demokratskog saveza Kosova za predsednika opštine Orahovac Ibrahim Krijeziju osvojio je najviše glasova na vanrednim opštinskim izborima u tom gradu, saopštila je Centralna izborna komisija u Prištini, prenoseći preliminarne rezultate izbora.

Krijeziju je dobio 28,3 odsto glasova i ide u drugi krug glasanja, zajedno sa kandidatom Demokratske partije Kosova (DPK) Dželjaljom Canzibom, koji je dobio 26,9 odsto. Vanredni lokalni izbori za predsednika opštine >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << u Orahovcu održani su u nedelju.

U odnosu na prošle opštinske izbore, DPK je u Orahovcu zabeležila pad od oko 10 odsto. Kandidat Alijanse za budućnost Kosova (ABK) Smailj Ljatifi je dobio 25,8 odsto glasova. ABK je zabeležila vidljivi napredak u broju osvojenih glasova u Orahovcu u odnosu na prošle izbore. Nisu prebrojana 504 glasačka listića građana koji su glasali uslovno, međutim, kako se procenjuje u CIK-u, ti rezultati ne mogu bitno uticati na rezultate izbora. Svi predstavnici političkih partija koje su učestvovale na izborima u Orahovcu ocenili su da je bilo manjih incidenata, ali i da su ispunjeni demokratski standardi.

Drugi krug izbora biće održan 19. decembra, nedelju dana nakon vanrednih parlamentarnih izbora na Kosovu koji će biti održani 12. decembra. Analitičari u Prištini naveli su da su izbori u Orahovcu svojevrstan test za vanredne parlamentarne na Kosovu i Metohiji, 12. decembra.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.