U MAJU VANREDNI IZBORI U ZVEZDI

Izvor: Kurir, 16.Dec.2011, 23:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U MAJU VANREDNI IZBORI U ZVEZDI

BEOGRAD- Upravni odbor (UO) fudbalskog kluba Crvena zvezda doneo je odluku da se raspišu vanredni izbori za novo rukovodstvo koji će biti održani 26, 27. i 28. maja 2012. godine.

BEOGRAD- Upravni odbor (UO) fudbalskog kluba Crvena zvezda doneo je  odluku da se raspišu vanredni izbori za novo rukovodstvo koji će biti održani 26, 27. i 28. maja 2012. godine.

Iako se očekivalo >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << da će UO da donese odluku o povratku nekadašnjeg predsednika Dragana Džajića u klub o tome nije bilo ni reči....

Izborne radnje, kako se navodi, počinju da teku od 1. februara 2012. u skladu sa Statutom i Pravilnikom o izborima, a na njima će, u skladu sa klupskim aktima, moći da glasaju svi punoletni članovi kluba sa plaćenom članarinom za 2011. godinu.

Potvrđeno je da je prihvaćen izveštaj šefa stručnog štaba Roberta Prosinečkog o sportskim rezultatima u prvom delu sezone, uz konstataciju da klub nije zadovoljan postignutim rezultatima, ali se ističe da UO daje punu podršku Prosinečkom.

UO Crvene zvezde je usvojio ostavku sportskog direktora Ivana Adžića, uz ocenu da je to "visoko moralni čin" kojim je Adžić preuzeo objektivnu odgovornost za sportske neuspehe. Konstatovano je da je dosadašnji sportski direktor obavljao odgovoran posao "u teškim vremenima".

Takođe su konstatovane ostavke Branka Radujka i Gorana Vesića na članstvo u UO. Radujko će angažovanje u klubu nastaviti kao član Veća klupskog saveta, dok je Vesić postavljen na mesto savetnika predsednika kluba.

Naglašava se da UO Crvene zvezde ovim odlukama stavlja tačku na sve polemike koje su se u javnosti vodile proteklih nedelja i da u medijskim raspravama klub više neće učestvovati, već će do izbora biti skoncentrisan samo na vođenje kluba i obavljanje poslova za koje je nadležan.

Usvojena je transfer lista fudbalera pod profesionalnim ugovorom koji mogu da napuste klub u predstojećem prelaznom roku. Članovi UO su upoznati sa listom potencijalnih pojačanja kluba, kao i pregovorima o angažovanju novih igrača koji su u toku.

Zaključeno je da klub u svojoj strategiji treba da se oslanja na igrače iz sopstvene omladinske škole, a UO je pozdravio odluku Lukića i Prosinečkog da se potpišu profesionalni ugovori sa trojicom mladih igrača iz pogona crveno-belih.

Prihvaćena je ponuda kompanije Delta sport, tako da će tehnički partner kluba u naredne četiri godine, do 2016, biti najveći svetski prozvođač sportske opreme, kompanija Najki.

UO je naložio Pravnoj komisiji kluba da izradi predlog izmena i dopuna Statuta kluba, kako bi se u zakonskom roku uskladio sa Zakonom o sportu. Pravnoj komisiji je naloženo da preduzme i sve druge radnje, kao što je evidencija imovine, a koje su obaveza prema Zakonu o sportu.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

ZVEZDA: Idemo na izbore!

Izvor: Dzungla.org, 16.Dec.2011

Zvezda kreće na prve izbore u istoriji.. Upravni odbor FK Crvena zvezda prihvatio je predlog predsednika Vladana Lukića.. . Upravni odbor FK Crvena zvezda usvojio je predlog predsednika kluba Vladana Lukića da se raspišu vanredni izbori za novog predsednika i Skupšitnu trofejnog kluba.. Izbori će...

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.