U Kuli u nedelju vanredni izbori

Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Dec.2018, 11:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Kuli u nedelju vanredni izbori

Vanredni lokalni izbori biće u nedelju 16. decembra održani u Kuli, a prema podacima Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu u birački spisak u toj opštini upisano je 35.914 birača.

Opštinska izborna komisija u Kuli proglasila je ukupno osam izbornih lista, a građani će pravo da glasaju moći da ostvare na 40 biračkih mesta.

Prva lista je "Aleksandar Vučić - zato što volimo Kulu", koja >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << ima 37 kandidata za odbornike, koliko ima i mesta u lokalnom parlamentu.

Pod rednim brojem dva je "Socijalistička partija Srbije - Ivica Dačić" sa 25 kandidata, zatim tri "Pokret obnove Kraljevine Srbije - Marko Košutić" sa 25 kandidata i četiri "Ruska stranka - Dušan Hajduković - Kekini principi" sa 13 kandidata.

Imenom liste aludira se na "principe" nedavno preminulog lokalnog lidera te stranke Hercena Radonjića Keke koji je bio jedini opozicioni odbornik u skupštini u poslednjem sazivu.

Pod brojem pet je odbornička lista "Pokret socijalista - Aleksandra Vulin" sa 25 kandidata, šesta je "Srpska radikalna stranka - dr Vojislav Šešelj" sa 13 kandidata, pod brojem sedam "Partije ujedinjenih penzionera Srbije - Milan Krkobabić - I Kula je Srbija" sa 25 kandidata i pod brojem osam novi građanski pokret koji se pojavio upravo pred ove izbore "Grupa građana Kritična masa" sa 15 kandidata.

Savez za Srbiju, u kojem je i Demokratska stranka koja ima odbor na lokalu u Kuli, ranije je saopštio da će bojkotovati vanredne izbore u Kuli, Kladovu i Doljevcu, jer su "veštački izazvani i nezakonito raspisani".

Opštinski odbor Demokratske stranke u Kuli ubrzo se oglasio saopštenjem u kojem su poručili da će se priključiti bojkotu i dodali da su izbori u Kuli raspisani pod čudnim okolnostima, da nikada predsednik opštine Velibor Milojičić nije zvanično saopštio da je podneo ostavku, niti je Skupština bila obaveštena.

"Građani do danas nisu čuli zvaničnu ostavku aktuelnog predsednika opštine Velibora Milojičića, skupština nije razmatrala niti potvrdila njegovu ostavku, a od dana kada su mediji izvestili o mogućoj ostavci niko u javnosti nije saopštio razloge zbog kojih je podneta", podsetila je opštinska DS.

Informaciju o "podnošenju, pa povlačenju ostavke" predsednika Velibora Milojičića, preneo je Vojvođanski istraživačko analitički centar VOICE 4. oktobra ove godine, a portal je tada naveo da je istog dana uspeo da potvrdi informaciju o ostavci, preko izvora iz lokalne vlasti, ali su u lokalnom SNS-u negirali da je Milojičić podneo ostavku ili da o tome imaju saznanja.

Milojičić je na funkciju stupio nakon što je prethodni predsednik Perica Videkanjić (SNS) podneo ostavku u maju.

Agencija za borbu protiv korupcije je prethodno uputila Skupštini opštine Kula inicijativu za razrešenje Videkanjića sa funkcije predsednika opštine, nakon pisanja VOICE-a o višemilionskim poslovima dodeljenih putem javnih nabavki preduzeću njegovog rođenog brata Zorana Videkanjića i dodeli državnih oranica po pravu prečeg zakupa supruzi.

Osim u Kuli, vanredni lokalni izbori biće održani i u opštinama Kladovo i Doljevac, dok će redovni biti samo u Lučanima.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.