U DNR-u pronađena eksplozivna naprava na dalekovodu

Izvor: Vostok.rs, 09.Nov.2018, 09:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U DNR-u pronađena eksplozivna naprava na dalekovodu

Policija Donjecke Narodne Republike neutralisala je improvizovanu eksplozivnu napravu postavljenu na toranj za prenos električnme energije, izvestila je služba za medije Ministarstva unutrašnjih poslova.
Eksplozivna naprava je pronađena nedaleko od urbanog naselja Novi Svet, koje se nalazi 40 kilometara od Donjecka. "U ovom trenutku pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova vrše uviđaj i tragaju za osobama koje su je postavile", navodi se u saopštenju. Sledećeg vikenda, 11. novembra u DNR-u i LNR-u će se održati izbori za predsednika i poslanike. DNR i LNR su više puta saopštile da izbori nisu protiv minskih sporazuma, ali se Kijev i Brisel s tim ne slažu. U Donjecku i Lugansku izjavili su da su spremni da spreče sabotaže u vezi sa izborima i da će učiniti sve što je moguće kako bi se osigurala bezbednost stanovništva i posmatrača tokom glasanja. Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.