U Crnoj Gori glasalo 75,9 odsto birača

Izvor: Beta, 30.Avg.2020, 21:04

U Crnoj Gori glasalo 75,9 odsto birača

Na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori, biračko pravo iskoristilo je danas 409.880 gradjana, odnosno 75,9 odsto od ukupnog broja birača, saopštio je Centar za demokratsku tranziciju (CDT).Na parlamentarnim izborima 2016. godine odziv do 20 sati bio je 73,4 odsto, a 2012. godine 70,6 odsto.Politikolog i metodolog Miloš Bešić kazao je u emisiji Izborna noć na Televiziji Vijesti da je velika izlaznost u jutarnjim satima pokazala da će izborna utakmica biti neizvesna.Milica Kovačević iz CDT-a je kazala da je na osnovu njihovog iskustva ovo "bio jedan standardan izborni dan"."Ništa se nije dogodilo što bih posebno izdvojila. Izdvojila bih da je bilo više tenzije tokom 2016. godine", rekla je Kovačević.
Pogledaj vesti o: Izlaznost na izborima

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Parlamentarni izbori u Crnoj Gori: Kome će značiti velika izlaznost

Izvor: Radio 021, 30.Avg.2020

Više od 75 odsto upisanih birača iskoristilo pravo glasa na petim parlamentarnim izborima od proglašenja nezavisnosti...BBCU Crnoj Gori se najmanje glasalo u poslednjem satu izbornog dana..Više od tri četvrtine građana Crne Gore glasalo je na parlamentarnim izborima, pokazuju podaci Centra za demokratsku...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.