Izvor: RTS, 26.Apr.2021, 22:41

U Albaniji prebrojano 70 odsto glasova, Edi Rama nadomak pobede

Nakon prebrojanih 70 odsto glasačkih listića, i dalje prednjači Socijalistička partija Edija Rame, koja prema trenutnoj projekciji može da ima 73 od 140 mesta u albanskom parlamentu.
Demokratska partija je druga sa 59 mandata, dok je Pokret socijalista za integracije treći sa pet osvojenih mandata.

U novom sazivu parlamenta Socijaldemokratska partija može da računa na tri mesta.
Oko 3,6 miliona građana Albanije sa pravom glasa biralo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je poslanike koji će ih u naredne četiri godine predstavljati u albanskom parlamentu.
Na izborima je učestvovalo 13 partija i koalicija, kao i nezavisnih kandidata za 140 mesta u albanskom parlamentu. Među kandidatima je bilo 40 odsto žena. 
Predizbornu kampanju obeležila je serija skandala i obračuna vatrenim oružjem, kao i zaplene više automobila punih novcem za potkupljivanje birača. 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

U Albaniji prebrojano 90 odsto glasova, sve izvesniji treći mandat Rame

Izvor: RTS, 27.Apr.2021, 09:14

Proces prebrojavanja glasova nakon parlamentarnih izbora u Albaniji još uvek traje, i na osnovu 90 odsto obrađenih, prednjači Socijalistička partija Edija Rame sa trenutno obezbeđena 73 mesta od 140 u albanskom parlamentu. . Mediji u Tirani prenose da Socijalistička...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.