Izvor: RTS, 27.Apr.2021, 09:14

U Albaniji prebrojano 90 odsto glasova, sve izvesniji treći mandat Rame

Proces prebrojavanja glasova nakon parlamentarnih izbora u Albaniji još uvek traje, i na osnovu 90 odsto obrađenih, prednjači Socijalistička partija Edija Rame sa trenutno obezbeđena 73 mesta od 140 u albanskom parlamentu.
Mediji u Tirani prenose da Socijalistička partija do sada ima 670.000 glasova, dok je iza nje Demokratska partija sa 527.000.

Pokret socijalista za integracije dobio je 92.000 glasova, a Socijaldemokratska partija 30.000.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />Socijalistička partija ima 73 mesta u skupštini, dok Demokratska partija ima 59, Pokret socijalista pet, a socijaldemokrate tri.
Od 5.198 glasačkih kutija do sada je prebrojano 4.653.
Registrovano je 73.485 nevažećih glasova. 
Na izborima je učestvovalo 13 partija i koalicija, kao i nezavisnih kandidata za 140 mesta u albanskom parlamentu. Među kandidatima je bilo 40 odsto žena.
Predizbornu kampanju obeležila je serija skandala i obračuna vatrenim oružjem, kao i zaplene više automobila punih novcem za potkupljivanje birača.
U očekivanju trećeg premijerskog mandata, u analitičkim krugovima u Tirani naglašavaju Ramino zalaganje za mir i stabilnost regiona, i dobre odnose sa susedima, osim sa zvaničnicima u Prištini. 
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.