Tužba protiv opštinske izborne komisije: Kandidat SNS-a overavač potpisa

Izvor: Aleksinac.net, 08.Apr.2016, 20:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužba protiv opštinske izborne komisije: Kandidat SNS-a overavač potpisa

Protiv Opštinske izborne komisije u Aleksincu podignuta je tužba, jer je za overavača potpisa postavljena Jasmina Stošić, koja je ujedno i kandidat na izbornoj listi SNS.

Protiv Opštinske izborne komisije u Aleksincu podignuta je tužba zbog toga što je za overavača potpisa postavljena Jasmina Stošić koja je ujedno i kandidat na izbornoj listi „Aleksandar Vučić Srbija pobeđuje“ čije je >> Pročitaj celu vest na sajtu Aleksinac.net << potpise overavala.

Znajući da se radi o sukobu interesa, Ivica Sekulić podneo je tužbu Upravnom sudu u Aleksincu. On smatra da je proglašenje izborne liste nezakonito, s obzirom na to da je u prikupljanju potpisa za ovu izbornu listu učestvovala Jasmina Stošić, sekretarica načelnika opštinske uprave Aleksinac i overavač potpisa u okviru prikupljanja potpisa za izbornu listu Koalicija Aleksandar Vučić Srbija pobeđuje.

Jasmina Stošić nalazi se pod rednim brojem 39 na pomenutoj listi i samim njenim imenovanjem za overivača izborne liste prekršen je Zakon o Agenciji za borbu protiv korupcije.

Stošić je potpise overavala u prostorijama stranke čiji je funkcioner, aktivista i odbornički kandidat. Na ovaj način, kako stoji u tužbi, javni interesi podređeni su privatnom interesu.
Pogledaj vesti o: Izbori,   Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Aleksinac.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Aleksinac.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Aleksinac.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.