Tišina o zabrani glasanja Srbima na KiM: U Evropskom parlamentu danas rezolucija o izborima u našoj zemlji

Izvor: B92, 08.Feb.2024, 08:53

Tišina o zabrani glasanja Srbima na KiM: U Evropskom parlamentu danas rezolucija o izborima u našoj zemlji

Premijerka Srbije Ana Brnabić oglasila se povodom današnje sednice Evropskog parlamenta u Strazburu.

"Da li vi mislite da je to irelevantna tema za Evropski parlament? Ja mislim da je jedna od najvažnijih stvari kada govorimo o vladavini prava, međunarodnim principima, pravnim normama. Ni delu opozicije to nije važno, pa se nisu zalagali da to uđe u tekst", ovo je poručila premijerka Ana Brnabić, povodom današnje sednice EP u Strazburu, na kojoj će se glasati o rezoluciji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << o lokalnim i parlamentarnim izborima u Srbiji, a kojom se traži i međunarodna istraga oko glasanja.

"Ovom rezolucijom, koju će usvojiti EP, gde će biti i predstavnici Đilasove opozicije, eksplicitno se traži od EK da bude 'manje popustljiva' prema Srbiji, poziva se da prekine i obustavi sve fondove za naše građane, naš zdravstveni sistem, infrastrukturu, obrazovanje, a dok se ne sprovede međunarodna istraga ili dok se, kako oni kažu, ne ispune ključne preporuke ODIHR. A ni sam ODIHR ne može da kaže koje su to preporuke".

Premijerka je dodala da je rezolucija EP neobavezujuća, da u njoj nema argumenata, da se zasniva na tome da su autori nešto videli na internetu:

"To vam je rezolucija na nivou argumenta Radio Mileve".

Član Predsedništva SNS Goran Vesić izjavio je da pojedini opozicioni poslanici, otvorenim pozivom međunarodnim institucijama, odnosno EP, da se mešaju u unutrašnje stvari naše zemlje, zapravo traže da stranci, poput Viole fon Kramon, umesto građana Srbije, odlučuju ko će biti na vlasti. Vesić je podsetio da su prethodnih godina usvajani dokumenti kojima je Srpska pravoslavna crkva optužena za raspirivanje napetosti na Balkanu i označena kao uzročnik ratova, kojima je pet članica EU pozivano da priznaju samoproglašenu nezavisnost Kosova, tražena istraga o tragediji u OŠ "Vladislav Ribnikar", prekid puta u EU zbog "Banjske"...

"Za Vladu Srbije, svaka rezolucija i mišljenje bilo koje evropske institucije je značajno i mi ćemo to uvek sa uvažavanjem pročitati, ali rezolucije EP nisu obavezujuće", naglasio je Vesić.

Na svom nalogu na mreži "Iks" lider "Zajedno" Nebojša Zelenović objavio je fotografiju sa aerodroma, gde sa kolegama sa liste "Srbija protiv nasilja" čeka ukrcavanje, uz komentar: "Pravac Strazbur! Po dobre vesti za Srbiju!"

"Razumete li da vi ovim pljujete dva-tri miliona glasača u Srbiji, po institucijama, po našoj zemlji?! Nemojte to da radite. Idu na poklonjenje i kažu: "Hvala vam što ste ovako ispljuvali moju zemlju i pokazali nepoštovanje prema njoj", navela je Brnabić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SKANDAL! Viola fon Kramon vređa TERITORIJALNU CELOVITOST naše zemlje, a Marinika i ostali Đilasovci ćute (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Feb.2024

Neverovatno ponašanje opozicionara...Poslanici Evropskog parlamenta će u Strazburu glasati o rezoluciji o lokalnim i parlamentarnim izborima u Srbiji, a kojom se traži i međunarodna istraga oko glasanja. Za usvajanje rezolucije protiv Srbije lobirala je srpska opozicija čiji su predstavnici Marinika...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.