Sutra sednica SBUN o izveštaju Unmika: Glavni događaj izbori na KiM

Izvor: B92, 12.Apr.2021, 16:58

Sutra sednica SBUN o izveštaju Unmika: Glavni događaj izbori na KiM

U Njujorku će se u utorak održati sednica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija na kojoj će biti razmatran izveštaj generalnog sekretara UN-a o radu Unmika.

Razmatraće se izveštaj za period od septembra 2020. do marta 2021. godine.

Na sednici, kojoj predsedava Vijetnam, Srbiju će predstavljati ministar spoljnih poslova Nikola Selaković, kome je ovo prvi put da učestvuje na sednici Saveta bezbednosti UN.

Zbog pandemije koronavirusa, sednica će >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se održati u video-formatu.

U najnovijem izveštaju generalnog sekretara Ujedinjenih nacija Antonija Gutereša o radu Unmika kao glavni politički događaji u prethodnom periodu označeni su kosovski vanredni parlamentarni izbori 14. februara i podizanje optužnice Specijalnog suda u Hagu protiv bivših lidera takozvane OVK u novembru 2020.

U izveštaju se navodi da su ta dešavanja usporila dijalog Beograda i Prištine uz pomoć EU i ističe da trajni mir, stabilnost i socijalno-ekonomski razvoj na Kosovu i u regionu zavise od održivog napretka u dijalogu, usmerenog na normalizaciju odnosa Beograda i Prištine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.