Stefanović sa Fajonovom i Bilčikom o izbornim uslovima

Izvor: RTS, 25.Maj.2020, 16:29

Stefanović sa Fajonovom i Bilčikom o izbornim uslovima

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović razgovarao je danas sa predsedavajućom Delegacije Evropskog parlamenta za Srbiju Tanjom Fajon i izvestiocem EP Vladimirom Bilčikom o predstojećim izborima u Republici Srbiji.
Razgovoru, koji je održan posredstvom video-linka, prisustvovao je i šef Delegacije EU Sem Fabrici, a Stefanović je upoznao sve učesnike >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << o merama koje Vlada Republike Srbije preduzima i koje će preduzeti, kako bi izbori protekli u najboljem mogućem redu.

Stefanović je istakao da su svi domaći i međunarodni posmatrači dobrodošli da prate izborni proces u Republici Srbiji, koji je, kako je naglasio, prethodnih meseci dodatno unapređen izmenom zakonske regulative.
Takođe, ministar je pozvao predstavnike ODIHR-a da upute punu misiju koja će pratiti izborni proces, za šta će im Srbija, kako je dodao, omogućiti sve neophodne uslove za rad.
Potpredsednik Vlade Srbije upoznao je sagovornike i sa merama koje će biti preduzete tokom izbornog procesa, kao i na sam dan izbora, kako bi se očuvalo zdravlje građana, a ujedno omogućilo da oni nesmetano ostvare svoja zakonska prava i glasaju.
Stefanović je istakao da su političke partije, koje su do sada predale izborne liste, već započele svoje predizborne aktivnosti i da sve opcije koje učestvuju u izbornom procesu imaju prostora na javnom servisu.
Predsedavajuća EP za Srbiju Tanja Fajon naglasila je da je važno da izborni proces ne ugrozi zdravlje ljudi, kao i da se u medijima obezbedi prostor za sve političke aktere i omogući rad međunarodnih i domaćih posmatrača.
Vladimir Bilčik, izvestilac EP za Srbiju, rekao je da je Republika Srbija dosta toga uradila na unapređenju izbornog procesa, kao i da se sada očekuje implementacija izmenjene regulative.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Stefanović: Međunarodni posmatrači dobrodošli da prate izborni proces

Izvor: Danas, 25.Maj.2020

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović razgovarao je sa predsedavajućom Delegacije Evropskog parlamenta (EP) za Srbiju Tanjom Fajon i izvestiocem EP Vladimirom Bilčikom i upoznao ih sa merama koje Vlada Srbije preduzima kako bi izbori protekli u najboljem mogućem redu.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.