Šta voze poznati: Oliver Njego

Izvor: S media, 21.Sep.2011, 08:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta voze poznati: Oliver Njego

Naš poznati operski umetnik Oliver Njego kaže da je uvek koncentrisan za volanom. Dok vozi uživa u klasičnoj muzici. Brzinu voli samo ako ne ugrožava druge.

Naš svetski priznati operski umetnik, Oliver Njego, kaže da ne posmatra automobile kao statusne simbole,jer smatra da čovek treba za status da se izbori svojim kvalitetima i vrlinama.

Ferari zaplivao Atlantikom (VIDEO) >> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<

Promenio je veći broj četvorotočkaša, a trenutno je zadovoljan „hjundaijem i30“. Kako je tekao njegov vozački put, Oliver Njego otkrio je „Novostima“, na sebi svojstven način, ležerno i šarmantno,sa povremenim prekidima intervjua pesmom!

-Počeo sam sa vožnjom kao i svi, kradomice, negde 1975. godine, a zvanično oko mature, otprilike u maju 1978. Imali smo „bubu 1303 s“ od 1.600 kubika. Još od ranog detinjstva zavoleo sam tehniku, ali i brzinu. Otac mi je bio pilot, pa me je često vozio vojnim avionima i helikopterima. Tada sam zadovoljio svoju žeđ za brzinom, tako da posle nisam pravio ekscese te vrste pri vožnji automobila.

Špijunski video: Cadillac ATS (VIDEO)

* Kako sebe vidite kao vozača?

-Uvek sam maksimalno pribran i koncentrisan. Skoro nikada ne „ludujem“, a kada se desi, uvek je van naseljenog mesta, zbog opšte bezbednosti. Često idem za Kragujevac i Bijeljinu, tako da sam u „treningu“. Pravovremeno reagujem, ne dozvoljavam da me neke slabosti „izbace iz takta“.

Kakav opis saobraćajke! (VIDEO)



* Šta mislite o kulturi saobraćaja kod nas?


-Zameram današnjim vozačima, a naročito gradskim, mnogo stvari. Dosta je neiskusnih, sa slabim refleksima, bez osećaja za vožnju. Sve to može da bude i razumljivo, ali ono što nikako ne shvatam, je njihov egoizam. Takođe, vlada opšta netrpeljivost, ne puštaju vas da se uključite, čim stanete odmah sviraju, a da ne pominjem netoleranciju na pešačkim prelazima. Naročito ako ulicu prelaze stariji ljudi, osobe sa invaliditetom, trudnice ili majke sa decom.

Hjundai: Nova generacija i30



* Koliko automobila ste promenili do sada?


-Pre „bube“ beše „buba“! Ali bila je slabije kubikaže, nije mogla da povuče čamac. Posle toga sam vozio „reno 18“, onda kada je izabran za auto godine, 1979. ili 1980. godine. Onu drugu „bubu“ smo zadržali, ali je mnogo trošila, pa smo je prodali. Onda je na red došao novi „kec“, 1982. godine.

Sa njim sam obišao celu Evropu. Posle toga sam imao „juga“, kada sam se preselio u Beograd, a neposredno zatim kupio sam „tojotu karinu“ od svoje profesorke Radmile Bakočević. Nije bila vožena, stajala je u garaži sa svega deset hiljada pređenih kilometara. Bila je prava šteta da propadne, tako da sam je uzeo i sa njom prešao 200.000 kilometara.


Šta voze poznati: Andrija Milošević



* Šta slušate dok vozite?


-Slušam duhovnu muziku, uglavnom instrumentalnu, ili filmsku. Čim čujem nečiji glas automatski postajem analitičar i to mi odvlači pažnju. Nisam zadrti obožavalac klasične muzike, jer ne mogu da se složim sa nekim zastarelim stavovima po tom pitanju, ali ona ipak jeste iznad svega. Omiljeni kompozitori su mi Brams i Čajkovski, a od operskih Verdi i Rosini.

Šta voze poznati: Aleksandar Vučić



NEZGODA NA AUTOPUTU


Jednom prilikom me je Radmila Bakočević zamolila da odem da pokupim njenu ćerku sa aerodroma. Išao sam levom trakom, 120 na sat i negde kod „Zmajeve“ pumpe krenuo sam u preticanje kamiona. Odjednom mu se otvorila cirada sa strane i ispala je nekakva dizalica na put.Desnom stranom automobila sam preleteo preko nje i obe gume su pukle. Nekako sam uspeo da se zaustavim bezbedno, a vozač auta iza mene mi je pritekao u pomoć. Vozač kamiona samo je nastavio dalje. Avion je ubrzo sleteo i ja nisam obavio zadatak. Posle sam popravio auto, a neko drugi je morao da ode da sačeka Radmilinu ćerku.

(S media foto:Novosti)
Pogledaj vesti o: Ferrari

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.