Srpska lepota osvaja svet

Izvor: Vesti-online.com, 12.Mar.2018, 09:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpska lepota osvaja svet

Srpkinja Tamara Jemuović, koja je rođena u Torontu, najlepša je devojka Kanade. Već 14 godina godina takmiči se na izborima za mis, uvek je među deset najlepših devojaka, a 2014. godine predstavljala je Kanadu na Izboru za mis sveta. Iako je odrasla u Torontu, Tamara je vezana za Srbiju i ističe da je ponosna Srpkinja.

- Obožavam svoje poreklo. Mama je rodom iz Trstenika kod Kruševca, a tata je iz Raške blizu Boljevca na Ibru. Išla sam u srpsku školu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << idem u crkvu, slavim sve naše praznike. Kao dete dolazila sam u Srbiju gde sam provodila leta i to je ostavilo veliki trag na moje odrastanje. Omiljeno mi je kolo "Čačak" a slušam sve naše pevače - Cecu, Željka Joksimovića, Sandru Afriku, Elitni odred - rekla je Tamara.

Studirala je na univerzitetu u Kanadi, a potom je školovanje nastavila u Americi. Nakon toga vratila se u Toronto gde je počela da radi sa nekretninama.

- Volela bih da sam na Filipinama gde sam na takmičenju predstavljena kao Srpkinja, ali mi je drago što su tamo svi znali odakle sam. Sve vreme sam se družila sa devojkom iz Srbije, Teodorom Janković. Počela sam sa 14 godina, 2008. godine pobedila sam na izboru za najlepšu Srpkinju u Torontu. Svaka misica se bori za nešto, a ja se borim za prava životinja - ističe ova lepotica.

Tamara tečno govori srpski jezik, na njenim automobilskim tablicama piše Srpkinja, što dodatno govori koliko je privržena zemlji svojih predaka.

Da su Srpkinje jedne od najlepših žena na svetu dokaz je i prelepa Monika Radulović koja je pre dve godine osvojila Australiju svojom lepotom. Imala je samo 18 meseci kada je sa porodicom zbog rata u Bosni morala da pobegne iz rodnog grada Zavidovići, prvo u Dansku, a potom u Australiju.

- Mama, tata i ja smo živeli u izbegličkom kampu u sobi od 12 kvadratnih metara. Nije nam bilo lako jer smo u Dansku stigli samo sa jednim malim koferom. Moji roditelji su morali da se snađu kako znaju i umeju, radili su razne poslove da bi nas prehranili - ispričala je jednom prilikom Monika.

Osim laskave titule, lepa Srpkinja se može pohvaliti i univerzitetskom diplomom, a njen Instagram profil je jedan od najposećenijih i najpraćenijih među njenim vršnjacima u Australiji.

Selina Ilinčić bila je pre dve godine na dobrom putu da ponese titulu najlepše devojke Norveške. Lepa Slavonka bila je tada pri vrhu svih anketa, a norveški mediji nisu prestajali da bruje o devojci čiji su se roditelji iz Istočne Slavonije doselili u Norvešku. Majka joj je iz Borova, a otac iz Dalja. Još kao devojčica izdvajala se svojom lepotom, ali je tokom školovanja bila žrtva vršnjačkog nasilja. O tome je otvoreno govorila za norveške medije, ističući da je to nije sprečilo da da sve od sebe i ostvari svoje snove.
Pogledaj vesti o: Izbori,   Miss sveta

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.