Srbi sa severa Kosova: Izbori i u pokrajini

Izvor: Vesti-online.com, 06.Mar.2012, 22:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi sa severa Kosova: Izbori i u pokrajini

Predsednik Skupštine opštine Zubin Potok Stevan Božović izjavio je danas da su predstavnici tri opštine sa severa Kosova dobili uveravanja od predsednice Skupštine Srbije Slavice Đukić Dejanović da će lokalni i parlamentarni izbori biti raspisani na celoj teritoriji Kosova i Metohije.

- Predsednica Skupštine nam je dala duboko uverenje da će i lokalni i parlamentarni >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << izbori biti raspisani na teritoriji cele Srbije, uključujući Kosovo i Metohiju - rekao je Božović novinarima posle sastanka u Beogradu predstavnika Zubinog Potoka, Leposavića i Zvečana sa Slavicom Đukić Dejanović, održanog na njihov zahtev.

Na pitanje kako komentariše stavove međunarodne zajednice da je raspisivanje izbora na Kosovu u organizaciji Beograda suprotno Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti UN, on je rekao da to pitanje nije jasno definisano u tom dokumentu.

Božović je dodao da će Republička izborna komisija o organizovanju izbora na Kosovu razgovarati s predstavnicima međunarodne zajednice. On je rekao i da lokalni izbori neće biti raspisani "u opštinama koje su još u mandatu", kao što su Leposavić i Kosovska Mitrovica.

Sastanku su, osim Božovića, prisustvovali predsednik Skupštine opštine Zvečan Dobrosav Dobrić, njegov zamenik Ljubomir Radović i predsednik Skupštine opštine Leposavić Slavko Stefanović.

Predsednik Skupštine opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Babincev ranije je saopštio da se danas neće sastati s predsednicom parlamenta, zato što je Žandarmerija uklanjala barikade na severu Kosova i što o lokalnim izborima na Kosovu ne treba da razgovaraju samo zvaničnici sa severa, već i oni južno od Ibra.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.