Špend Ahmeti podneo ostavku, nasledio ga Molićaj

Izvor: RTS, 16.Dec.2019, 12:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Špend Ahmeti podneo ostavku, nasledio ga Molićaj

Dardan Molićaj izabran je za predsednika Socijaldemokratske partije (SDP), nakon što je Špend Ahmeti podneo ostavku, zbog neuspeha te stranke na vanrednim parlamentarnim izborima, 6. oktobra, prenosi "Radio Kontakt plus".
Dardan Molićaj je, iza zatvorenih vrata izabran sa 83 odsto glasova od 227 prisutnih delegata, i bio je jedan od pet kandidata, piše KTV, prenosi Klan Kosova
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Molićaj je za predsednika Socijaldemokratske partije izabran nakon što je Ahmeti juče podneo ostavku.
Ahmeti je na Fejsbuku naveo da se više neće kandidovati ni na jednu poziciju unutar partije.
"S obzirom na to da je prošlo više od dva meseca posle izbora održanih 6. oktobra, u Socijaldemokratskoj partiji smo imali vremena da procenimo izborni rezultat. Ne upiremo prst na bilo koga pojedinačno, jer smo svi odgovorni za donete odluke za koje verujemo da su razumne i pravične. Naravno, najveća odgovornost je moja kao predsednika partije. Da ne bih tražio odgovornost od bilo koga pojedinačno, kao predsednik partije, zatražio sam sastanak skupštine SDP-a kao najvišeg tela za donošenje odluka u partiji", naveo je Ahmeti.
Novom predsedniku i novim upravnim organima poželeo je uspeh u daljem radu.
"Za mene, socijalna demokratija ostaje jedini način rešavanja socijalnih problema", rekao je Ahmeti, prenosi Radio Kontakt plus.
Pogledaj vesti o: Izbori,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.