Simić: Priština da pokaže poštovanje prema poslanicima Srpske liste

Izvor: RTS, 19.Nov.2019, 08:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Simić: Priština da pokaže poštovanje prema poslanicima Srpske liste

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić izjavio je da će ta stranka prvo zahtevati da mandatar kosovske vlade, ko god bio, pokaže poštovanje prema srpskom narodu.
Igor Simić je, gostujući u emisiji "Aktuelnosti" na televiziji Most, rekao da kada neko kaže da ne želi da sarađuje sa Srpskom listom, to znači da ne želi da sarađuje sa srpskim narodom.

"Mi smo na poslednjim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << izborima osvojili više od 96 odsto glasova, naš legitimitet i legalitet je neupitan, zato što sa druge strane imamo partije koje govore da su pobednici, a za njih je glasalo 11 odsto upisanih albanskih birača. Za Srpsku listu, od ukupnog broja upisanih Srba, glasalo je više od 60 odsto. Onda mi treba da postavimo pitanje njihovog legitimiteta", rekao je Simić.
Prema njegovim rečima, ukoliko su "oni u Prištini" pozivali na razgovore poslanike i političke partije koji su imali jednog poslanika nakon ovih izbora, onda moraju da pokažu poštovanje i prema 10 poslanika Srpske liste, pored kojih stoji 10 gradonačelnika koji upravljaju svim opštinama sa srpskom većinom na Kosovu i Metohiji.
Kako je rekao, nema ljudskog i građanskog prava koje Priština nije prekršila kada su Srbi u pitanju, pa tako sada pokušava da oduzme i pravo glasa.
"Mi nikada nismo i nećemo kriti da sledimo politiku Aleksandra Vučića, a to je politika mira, politika kompromisa i dijaloga i politika pronalaženja realnih rešenja, posebno kad je u pitanju unapređenje života građana na prostoru Kosova i Metohije, a pre svega Srba i nealbanaca. Ono što u ovom trenutku imamo za zadatak jeste, pre svega, da sačuvamo mir", rekao je Simić.
Prema njegovim rečima, sve skorije izjave podižu tenziju, a priča o trovanju jeste puštanje jednog opasnog balona dezinformacija i čistih laži, koja je uzburkala strasti.
"Nama treba pozicija unutar tih institucija kako bi zaštitili prava našeg naroda, ne na račun drugog, ne ugrožavajući interese Albanaca i ostalih zajednica koje ovde žive, ali apsolutno ne pokušavamo da ćutimo na sve one napade kojima se Srbi, njihova imovina, SPC suočavaju na prostoru Kosova i Metohije", rekao je Simić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Simić: Priština mora da pokaže poštovanje prema poslanicima Srpske liste

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Nov.2019

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić izjavio je sinoć da će ta stranka prvo zahtevati da mandatar kosovske vlade, ko god bio, pokaže poštovanje prema srpskom narodu...On je gostujući u emisiji "Aktuelnosti" na televiziji "Most" rekao da kada neko kaže da ne želi da sarađuje sa Srpskom listom,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.