Sastali se Kurti i Nenad Rašić

Izvor: RTS, 13.Okt.2019, 11:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sastali se Kurti i Nenad Rašić

Kandidat za kosovskog premijera Pokreta "Samoopredeljenje" Aljbin Kurti sastao se sa predstavnikom koalicije "Sloboda" Nenadom Rašićem.
Kako je prenela prištinska Koha, Aljbin Kurti i Nenad Rašić sastali su se u jednom hotelu u Prištini, a detalji razgovora još nisu poznati.

"Samoopredeljenje" je, prema preliminarnim rezultatima CIK-a, osvojilo najviše glasova na vanrednim parlamentranim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << izborima 6. oktobra. Kurti je već započeo sastanke o mogućnostima formiranja nove vlade.
Podseća se da je lider "Samoopredeljenja" u više navrata naglašavao da ne smatra da je potrebno da u njegovoj vladi budu predstavnici Srpske liste, najjače stranke kosovskih Srba, već samo oni Srbi koji poštuju i priznaju kosovske institucije.
Kurti i Rašić su se sastali i u septembru 2018. godine. Tada su razgovarali o političkoj i ekonomskoj situaciji na Kosovu, o potrebi za dijalogom sa Srbima, o stabilnosti njihove socijalne i institucionalne integracije na Kosovu, naveo je Kurti na Fejsbuku.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

TAJNI SUSRET U HOTELU Sastali se Kurti i Rašić, tema razgovora: izborni proces u srpskim naseljima

Izvor: Blic, 13.Okt.2019

Kandidat za kosovskog premijera Pokreta Samoopredeljenja Aljbin Kurti sastao se danas s predstavnikom koalicije "Sloboda“" Nenadom Rašićem.

Nastavak na Blic...

Kosovski mediji: Kurti se sastao sa Nenadom Rašićem

Izvor: Beta, 13.Okt.2019

Kandidat za premijera Kosova Aljbin Kurti započeo je u nedelju sastanak sa predstavnikom koalicije "Sloboda" Nenadom Rašićem, objavila je Gazeta Express a prenosi KoSSev.Kurti, čija je stranka na izborima 6. oktobra ostvarila pobedu prema preliminarnim rezultatima CIK-a, već je započeo sastanke...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.