Šarapova završila karijeru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Feb.2020, 16:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šarapova završila karijeru

Petostruka grend slem šampionka Ruskinja Marija Šarapova saopštila je danas da je u 32. godini završila profesionalnu karijeru, jer ne može da se izbori sa čestom povredom ramena.

Šarapova je u svet tenisa ušla na velika vrata kada je 2004. godine kao sedamnaestogodišnjakinja trijumfovala na Vimbldonu, a kasnije je kompletirala karijerni grend slem sa dve titule u Rolan Garosu i po jedim trofejom u Njujorku i Melburnu.

Karijera joj je krenula nizbrdo kada >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je 2016. godine bila pozitivna na doping testu, zbog čega je kažnjena petnaestomesečnom zabranom igranja.

Po povratku na teren više nikada nije dostigla nivo na kome je bila i samo jednom je stigla do četvrtfinala na grend slem turnirima.

Nakon poraza u prvom kolu Melburna u januaru od Done Vekić Šarapova je pala na 373 mesto WTA liste i od tada više nije igrala.

Osvojila je ukupno 36 titula, samo od turnira zaradila više od 40 miliona dolara, a ima i srebrnu medalju sa Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.