26. februar  2020. 15.28  →  20.19 | Izvor: FoNet, Tanjug, RTS

Šarapova završila karijeru

NJUJORK -

Petostruka grend slem šampionka Ruskinja Marija Šarapova saopštila je danas da je u 32. godini završila profesionalnu karijeru, jer ne može da se izbori sa čestom povredom ramena.

Šarapova je u svet tenisa ušla na velika vrata kada je 2004. godine kao sedamnaestogodišnjakinja trijumfovala na Vimbldonu, a kasnije je kompletirala karijerni grend slem sa dve titule u Rolan Garosu i po jedim trofejom u Njujorku i Melburnu.

marija, sarapova

Karijera joj je krenula nizbrdo kada je 2016. godine bila pozitivna na doping testu, zbog čega je kažnjena petnaestomesečnom zabranom igranja.

Po povratku na teren više nikada nije dostigla nivo na kome je bila i samo jednom je stigla do četvrtfinala na grend slem turnirima.

Nakon poraza u prvom kolu Melburna u januaru od Done Vekić Šarapova je pala na 373 mesto WTA liste i od tada više nije igrala.

Osvojila je ukupno 36 titula, samo od turnira zaradila više od 40 miliona dolara, a ima i srebrnu medalju sa Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine.

Šarapova: Tenis mi je pokazao od čega sam satkana

Osvajačica pet grend slem trofeja potvrdila je na društvenim mrežama da se oprašta.

"Tenis mi je pokazao svet i pokazao mi od čega sam satkana. Bilo je sve o tome kako sam testirala sebe i kako sam merila svoj rast. I šta god odlučila za sledeći period svog života, svoju sledeću planinu, nastaviću da pokušavam. I dalje ću se pesti, i dalje ću rasti", napisala je na Instagramu uz dodatnu poruku:

"Govorim zbogom tenisu."

Srodne vesti