Izvor: RTS, 17.Jul.2020, 12:35

Šapić: Razgovori o državnim pitanjima, ali ne o ulasku SPAS-a u vladu

Predsednik SPAS-a Aleksandar Šapić preneo je novinarima, posle razgovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, da očekuje da se ponovo sastanu u naredne dve nedelje.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nastavio je konsultacije za formiranje nove Vlade sastankom sa predsednikom SPAS-a Aleksandrom Šapićem, koji je predvodio izbornu listu "Aleksandar Šapić-Pobeda za Srbiju".

Vučić ga je, kaže Šapić, informisao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << o državnim pitanjima, poput Kosova i Metohije i situacije u vezi sa koronavirusom, a da konkretno o ulasku SPAS-a u vladu nije bilo reči.
"Mislim da će glavna stvar biti da li ćemo se oko strateških državnih pitanja saglasiti. Ukoliko oko toga bude dogovora možemo da pričamo o ulasku u vladu. Ako ne možemo da postavimo zajedničke imenitelje, ja neću biti deo te vlasti", rekao je Šapić, odgovarajući na pitanje šta će biti presudno da SPAS bude deo buduće vlasti.
Na pitanje da li ga je Vučić pozvao u vladu, Šapić je odgovorio da nisu razgovarali o tome i ponovio da ga je Vučić obavestio više o ekonomskoj situaciji, o borbi sa korona virusom, ali i o situaciju sa KiM, odnosno pregovorima koji čekaju Srbiju.
"Mogu da vam kažem da nas čeka dosta težak period u narednim mesecima, politički težak. Mislim da su veliki izazovi pred Srbijom, a da li ću biti deo vlade ili ne pokazaće vreme i neki sledeći sastanci. Sada nismo razgovarali o tome", rekao je Šapić.
Ovo je, kaže, bio prvi kontakt u kojem su predsednik SNS i SPAS-a mogli da vide šta im je zajedničko, a šta ih razlikuje.
Shodno tome, ni o uslovima za ulazak u vladu ni sa jedne strane nije bila tema, dodao je  Šapić.
Šapić je razgovor sa Vučićem ocenio kao "privatan", a na pitanje da pojasni ponovio da je to "privatan razgovor dva odrasla čoveka na ozbiljne teme" i dodao da će kada bude smatrao da treba da iznese detalje u javnost to i učiniti.
Predsednik SPAS-a kaže da o opštini NOvi Beograd nije razgovarao sa predsednikom Srbije, odnosno, kako je precizirao "nisu razgovarali ni na jednu temu koja se tiče političkih kalkulacija".
"Današnji sastanak se završio na programskim pitanjima, odnosno informisanju mene o stvarima koje ne mogu da znam kroz medije i moje mišljenje o tome", rekao je Šapić.
Pogledaj vesti o: Izbori,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šapić posle sastanka sa Vučićem: Privatan razgovor dva odrasla čoveka

Izvor: Danas, 17.Jul.2020

Predsednik Srpskog patriotskog saveza Srbije (SPAS) Aleksandar Šapić izjavio je da danas, u razgovoru sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučić, nije bilo reči o mogućnosti da SPAS bude deo vladajuće koalicije.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.