SRAMNA IZJAVA MINISTRA LAŽNE DRŽAVE: Evo šta je rekao nakon skandaloznih izbora na severu KiM

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Apr.2023, 08:40

SRAMNA IZJAVA MINISTRA LAŽNE DRŽAVE: Evo šta je rekao nakon skandaloznih izbora na severu KiM

Na izborima na severu, glasalo je svega 13 osoba srpske nacionlanosti, što je tek 0,029 odsto Srba sa severa Kosova.

Ministar unutrašnjih poslova tzv. Kosova Dželjalj Svečlja izrazio je uverenje da novi gradonačelnici opština na severu Kosova neće imati problema u radu, prenosi Reporteri.

- Na severu su poteškoće konkretnije, ali neće biti problema. Svi administrativni objekti na Kosovu su u vlasništvu države. Predsednici opština će >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << tamo normalno funkcionisati - rekao je Svečlja.

Izlaznost na vanrednim lokalnim izborima u opštinama sa srpskom većinom na severu Kosova, Severnoj Mitrovici, Zvečanu, Zubinom Potoku i Leposaviću, prema podacima Centralne izborne komisije, bila je nešto veća od tri odsto.

Prema prvim podacima CIK, pobedu u Severnoj Mitrovici i Leposaviću osvojio je Pokret Samoopredeljenje, dok su Demokratskoj partiji Kosova pripale opštine Zubin Potok i Zvečan.

Na izborima je glasalo 1.567 birača, od ukupno 45.000 građana sa pravom glasa, od čega u Leposaviću 141 birač ili 1,06 odsto od ukupno upisanih u birački spisak, u Zubinom Potoku 385 birača ili 5,78 odsto, u Zvečanu  204 birača ili 2,92 odsto i u Severnoj Mitrovici 837 birača ili 4,62 odsto.
Pogledaj vesti o: Izbori,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.