SDPS: Formiran mesni odbor Sonta

Izvor: 025info.rs, 09.Mar.2015, 16:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SDPS: Formiran mesni odbor Sonta

U skladu sa svojim redovnim obavljanjem aktivnosti i statutarnim ovlašćenjima, Opštinskim odbor Socijaldemokratske partije Srbije je u Sonti, u petak 06. marta, organizovao Opštinsku konferenciju SDPS.

Konferencija je bila redovna i izborna, a imala je za cilj i da se Opštinski odbor popuni sa još jednim članom koji dolazi sa teritorije Opštine Apatin, tačnije iz Sonte.

Damir Radovanac, predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu 025info.rs << Opštinskog SDPS Apatin naglasio je važnost postojanja Mesnog odbora Sonta i podvukao da je SDPS skup slobodnih, ravnopravnih i odgovornih članova koji deluju radi ostvarenja sledećih programskih načela i ciljeva: socijalne pravde i solidarnosti, zaštiti prava radnika, socijalnog dijaloga i borbi protiv siromaštva, razvoju malih i srednjih preduzeća, kao i posebnoj društvenoj brizi o deci i mladima, starim osobama i ženama.

Predsednik Opštinskog odbora SDPS se osvrnuo na problem sela - poput Sonte, koja je sve više sa problemima odlazaka svih slojeva stanovništva. Odlasci su uglavnom u zemlje Evropske unije, posebno u Hrvatsku. Radovanac je naglasio da se ova velika kriza može i mora prevazići jedino vraćanjem i afirmacijom preduzetničkog duha i inicijative. U nedostatku velikih investicija, dizanja velikih fabrika ostaje jedino samopouzdanje u sebe u potencijal koji ljudi poseduju, a to je u poljoprivredi podizanje mini farmi, dizanje zasada voćnjaka i vinograda, kao vraćanju starim zanatima i etno turizmu.

U diskusiji je učestvovao i dr Zoran Orelj, koji se osvrnuo na način organizovanja Socijaldemokratske partije, na rad predsednika stranke i poslanika u Skupštini Republike Srbije. Objasnio je i značaj rada Mesnog odbora SDPS u Sonti i poželeo uspešne izbore za mesni odbor i predsednika.

Posle sprovedenog glasanja, formiran je Mesni odbor Sonta sa sedam članova a za predsednika je izabran Zlatko Mesarić.

Glavni i odgovorni urednik

email: rajko@025info.rs

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na 025info.rs...






Povezane vesti

SDPS-NAJVEĆI PROBLEM SONTE ODLAZAK STANOVNIKA U EU I HR

Izvor: Radio Dunav, 09.Mar.2015

Opštinski odbor Socijaldemokratske partije Srbije, održao je prošle nedelje u Sonti svoju redovnu konferenciju , nakon čega je formiran Mesni odbor i za njegovog predsednika izabran Zlatko Mesarić.. Na konferenciji je govorio Damir Radovanac, predsednik Opštinskog SDPS Apatin koji je naglasio važnost...

Nastavak na Radio Dunav...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 025info.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 025info.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.