SAMA I NERVOZNA: Kurti se nakon DEBAKLA na izborima ZAKLJUČAO U KANCELARIJU! Drma mu se fotelja

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Okt.2021, 15:52

SAMA I NERVOZNA: Kurti se nakon DEBAKLA na izborima ZAKLJUČAO U KANCELARIJU! Drma mu se fotelja

Srpska lista je, uprkos provokacijama, na izborima u Severnoj Mitrovici ostvarila istorijsku i najubedljiviju pobedu ikada sa osvojenih 10.776 glasova.

Urednik portala Kosovo online Miloš Garić istakao je da su ovi izbori od izuzetne važnosti.

- Ključni su u ovom momentu da se dokaže na delu snaga, jedinstvo i odlučnost srpskog naroda >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na KiM, da je rešen da brani svoja prava i budućnost, kao i da ostane u najčvrđim vezama sa Beogradom i svojom državom i da će još odlučnije nastaviti u sledećem periodu - poručio je Garić.

Prema njemu, izbori su pokazali i to da je Aljbin Kurti doživeo fijasko.

- Taj njegov pokušaj da uplaši Srbe sa izvođenjem policije u poslednjih 10, 15 dana, sa pucnjavom na Severu i pokušajem da se Srbi dodatno zaplaše, Srbi ne samo da se nisu uplašili, nego nisu ni prevareni. Pokušao je da ih dovede u situaciju da se kolebaju, da preko pritiska na Srpsku listu pokušaju da svoj glas daju nekim ljudima koji su bliži Prištini i njihovim interesima. Ništa od toga se nije dogodilo i kao bumerang se vratilo direktno u glavu Aljbina Kurtija - primetio je on.

Garić je dodao da su i albanski glasači pokazali da se ne slažu sa njegovom politikom i rešenjima.

- On je žestoko kažnjen, ostao je juče zaključan u svojoj kancelariji u prostorijama stranke. Nije se ni oglasio, za razliku od lidera ostalih albanskih partija koji su proglasili rezultate i demonstrirali da su promenili stvari, te da se Samoopredenjenje nalazi u ozbiljnom političkom škripcu - ocenio je gost Kurir televizije.

On je dodao da se Kurti nameračio da uzme Prištinu, Prizren, Podujevo, Kosovo polje, što će se znati posle drugog kruga

- Do tada će biti uzavrelo u Prištini i na prostoru celog KiM jer politička nestabilnost izuzetno velika - zaključio je on i dodao da se vlast u Prištini i Kurti nalaze u procepu.

- On je jako uzdrman posle ovih rezultata, on bi trebalo da napravi korak u smeru ZSO, što se smatra potpunom izdajom na Kosovu, kada bi pristao njegova vlast na Kosovu bi se završila vrlo brzo i to neslavno - naveo je Garić.

Milovan Drecun, predsednik Skupštinskog odbora za KiM podsetio je da je narodu najvažnije formiranje Zajednice srpske opštine.

- Ključna stvar je da je Srpska lista kao temeljni stub političke platforme postavila formiranje ZSO i dala je rok. Jasno su rekli da mora da se formira do kraja godine, ili se postavlja pitanje njihovog daljeg učešća u privremenim institucijama samouprave, ne računajući vlast na lokalnom nivou - dodao je Drecun.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.