SAD: Sajber pretnje iz više zemalja uoči izbora

Izvor: Vesti-online.com, 05.Sep.2018, 08:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: Sajber pretnje iz više zemalja uoči izbora

Direktor američke nacionalne obaveštajne službe Den Kouts izjavio je da je zabrinut zbog sajber pretnji iz više zemalja uoči predstojećih izbora u SAD, ali nije precizirao o kojim zemljama je reč.

U govoru koji je održao u utorak na Obaveštajnom i bezbednosnom samitu u Merilendu, Kouts je rekao da su ugroženi ovogodišnji novembarski izbori za Kongres, kao i predsednički izbori koji treba da budu održani 2020, prenosi Rojters.

- Naša međusobna >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << povezanost olakšava našim neprijateljima da koriste operacije informisanja kojima unose razdor, s ciljem da poseju neslogu i potkopaju našu demokratiju i vrednosti, kao što smo videli u slučaju pokušaja stranog uticanja Rusije i drugih - zaključio je Kouts.
Pogledaj vesti o: Izbori,   Predsednički izbori

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.