Rekonstrukcija, kao da su izbori

Izvor: B92, 03.Avg.2013, 10:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Rekonstrukcija, kao da su izbori"

Beograd -- Premijer i predsednik SPS Ivica Dačić izjavio je da je moguća zamena ministarstava sa SNS i da će rezultat rekonstrukcije biti mnogo stabilnija Vlada.

"Cilj je da promenimo Srbiju na bolje, nije pitanje više ili manje vlasti, već da radimo drugačije, menjamo ceo sistem da bi država mogla bolje da funkcioniše", istakao je Dačić gostujući u Dnevniku RTS-a.

On je rekao da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << predstoji možda teži deo rekonstrukcije - određivanje novih članova Vlade i da u tom smislu "ne postoje partijske zabrane u okviru vlade, odnosno partijski zagarantovana ministarstva".

"Želimo da nađemo najbolje ljude, koji mogu da najefikasnije organizuju sistem tako da može da da rezultate", rekao je Dačić i naglasio da "ne čini čoveka funkcija ili titula, već rezultati i da li zna da upravlja sistemom".

Na pitanje da li je otvorena mogućnost zamene resora sa SNS, on je odgovorio potvrdno i naglasio da će biti bitno da li neko predlaže kvalitetnog kandidata, na osnovu čega će se koalicioni partneri dogovarati kome će pripasti određeni resor.

"Efekat rekonstrukcije je kao da su bili izbori, došlo je do velikih promena, prekompozicija, uzimanja ključnih resora od strane najjače partije SNS ili SPS, svejedno", rekao je Dačić.

On je kazao da će posle rekonstrukcije "Vlada biti mnogo stabilnija".

Premijer je rekao da Vlada neće ići na odmor i da je paralelno sa završetkom procesa rekonstrukcije, očekuju tehničke pripreme za početak pregovora s EU s obzirom da krajem septembra pocinju skrininzi za poglavlja 23, 24 ali i 32 koje se tiče finansijske kontrole, kao i rad na unutrašnjim reformama zakonodavstva i ekonomiji.

Dačić je kazao da će glavni pregovorač Srbije biti određen u narednih sedmicu-dve, paralelno sa rekonstrukcijom.

On je rekao da proces pregovora ne može biti usporen jer Srbija još nema glavnog pregovarača, naglasivši da to ne zavisi od jednog čoveka i da "nismo dobili datum (za početak pregovora s Unijom) već zbog napretka u dijalogu s Prištinom".

Dačić je kazao da ideja angažovanja stranih stručnjaka u Vladi nije nova, da su i prethodnih godinu dana kontaktirani i bivši direktor MMF-a Dominik Stros Kan i drugi stručnjaci, naročito iz oblasti ekonomije i finansija.

"Naravno, ima različitih mišljenja i onih koji smatraju da to nije dobro, ali niko se ne buni kad u nekom našem sportskom klubu igraju stranci. Ovde je bitno da taj stručnjak daje rezultate", dodao je premijer.

Dačić je ponovo pozvao kosovske Srbe da izađu na lokalne izbore u pokrajini 3. novembra i to zbog, kako je rekao, sebe samih a ne predsednika opština ili Vlade Srbije.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DAČIĆ: Moguća zamena ministarstava sa SNS

Izvor: Telegraf.rs, 03.Avg.2013

- Efekat rekonstrukcije je kao da su bili izbori, došlo je do velikih promena, prekompozicija, uzimanja ključnih resora od strane najjače partije SNS ili SPS, svejedno - rekao je premijer i dodao da će posle rekonstrukcije Vlada biti mnogo stabilnija

Nastavak na Telegraf.rs...

Ilić: Predlog za Ministarstvo saobraćaja sledeće nedelje

Izvor: Press, 03.Avg.2013

Ilić je rekao Tanjugu da će, kada je u pitanju Ministarstvo saobraćaja, premijer Ivica Dačić i vicepremijer Aleksandar Vučić sledeće sedmice izneti konkretan predlog. .. "Taj posao još uvek nije završen, a naš cilj je da Vlada bude dobra, operativna, odnosno da napravi rezultate", kaže...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.