Regionalni izbori u Rusiji

Izvor: Akter, 13.Sep.2015, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Regionalni izbori u Rusiji

Više od 59 miliona Rusa danas glasa na regionalnim izborima, na kojima se očekuje pobeda vladajuće stranka Jedinstvena Rusija dok je marginalizovana opozicija na čelu s Aleksejem Navalnim, ocenile su svetske agencije

Ukupno 42 regiona Rusije danas bira 21 guvernera, 11 regionalnih parlamenata i 23 opštinskih vlasti.

Kandidati moraju da dobiju najmanje deset odsto glasova na današnjim izborima ukoliko nameravaju da učestvuju na parlamentarnim izborima u Rusiji 2016. >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << godine.

Jedinstvena Rusija ruskog predsednika Vladimira Putina trebalo bi da pobedi sa oko 67 odsto glasova, prema poslednjim anketama javnog mnjenja.

Druga stranka bi mogla da bude Komunistička partija s deset odsto glasova, dok bi opoziciona stranka Jabloko osvojila svega jedan odsto.

Stranka Navalnog, Parnas, takođe je nisko kotirana sa oko jedan odsto glasova.

Ruska nevladina organizacija Golos, koja nadgleda današnje izbore, saopštila je da je registrovala oko 1.000 slučajeva nepravilnosti tokom glasanja.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.