Očekuje se pobeda kandidata Ujedinjene Rusije

Izvor: B92, 13.Sep.2015, 19:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Očekuje se pobeda kandidata Ujedinjene Rusije

U Rusiji se održavaju regionalni izbori, na kojima se bira 10.800 ljudi na različitim nivoima.

U 21 regionu treba da bude izabran guverner, a u 11 lokalni pralamenti.

Očekuje se da će na izborima glasati 59 miliona ljudi, a to će biti neka vrsta probe za nacionalne izbore, koji slede 2016. godine.

Za vreme ove izborne kampanje, ruske vlasti mogu realno da sagledaju položaj različitih političkih snaga u celoj zemlji, prenosi TASS.

Agencije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << AP i AFP prenose da se očekuje da će na današnjim regionalni izborima širom Rusije pobediti kandidati Ujedninjene Rusije koja podržava predsednika Vladimira Putina.

Kako navode, najveći izazov za Kremlj dolazi iz regiona Kostroma, koji se nalazi 350 kilometara severno od Moskve, gde koalicija opozicije RPR-Parnas ima dva kandidata. Opoziciona koalicija uključuje stranke ubijenog kritičara Kremlja Borisa Njemcova, a predvodi je Aleksej Navaljni, takođe, poznati kritičar sadašnjih vlasti.

Opozicona liberalna stranka Jabloko ima 1.500 kadidata širom zemlje, od kojih se jedan kandidovao za guvernera.

Kako prenose agencije, ne očekuje se veliki odziv glasača.

Agencija Interfaks prenosi da je na krajnjem istoku, u regionu Kamčatka, koja je prva zatvorila svoja birališta, izlaznost iznosila 28 odsto, prema saopštenju regionalne izborne komisije.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Medvedev: Narod podržao kurs vlade

Izvor: RTS, 14.Sep.2015, 12:22

Lider ruske vladajuće stranke Jedinstvena Rusija, premijer Dmitrij Medvedev, rekao je da su rezultati njegove partije na regionalnim izborima pokazali da narod podržava kurs vlade u trenutno teškoj ekonomskoj situaciji. . ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.