Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Feb.2019, 12:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raspisani prevremeni izbori u Španiji

Španski premijer Pedro Sančes raspisao je danas vanredne izbore za 28. april nakon što parlament nije usvojio predloženi budžet.

Sančes je datum izbora novinarima saopštio posle sastanka vlade.

Izbori, treći za manje od četiri godine, novi su znak sve podeljenije političke scene na kojoj je glavna tema težnja Katalonije za nezavisnošću.

Sančes, već pod pritiskom u sopstvenoj Socijalističkoj >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << partiji da skrati mandat, ove nedelje je izgubio ionako slabu podršku u parlamentu pošto su poslanici katalonskih separatističkih stranaka, koji su omogučili njegov izbor za premijera manjinske vlade, sa opozicijom glasali protiv predloga budžeta za 2019.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Raspisani prevremeni izbori u Španiji

Izvor: Beta, 15.Feb.2019

Španski premijer Pedro Sančes raspisao je danas vanredne izbore za 28. april nakon što parlament nije usvojio predloženi budžet.Sančes je datum izbora novinarima saopštio posle sastanka vlade.Izbori, treći za manje od četiri godine, novi su znak sve podeljenije političke scene na kojoj je glavna...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.