Rašković Ivić: Treba pustiti na miru Srbe na KiM da odluče kome će dati svoj glas na izborima

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Okt.2019, 14:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rašković Ivić: Treba pustiti na miru Srbe na KiM da odluče kome će dati svoj glas na izborima

Na Kosovu ponovo imamo ruženje onih koji nisu naprednjački, odnosno Vučićev mein strim, a to je Srpska lista, i to je stvar koja može da intrigira nasilje, rekla je u Kragujevcu narodna poslanica i potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić.

Ona je na konferenciji za novinare u Narodnoj stranci u Kragujevcu rekla "da smo uostalom već videli kakva je bila sudbina jednog od opozicionih lidera na Kosovu, Olivera Ivanovića, koji je bio bestijalno ružen tako da je >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << na kraju čak i ubijen pre gotovo dve godine".

Ocenila je da danas imamo gotovo identičnu situaciju ruženja svih onih koji nisu vezani uz beogradski, naprednjački, Vučićev mein strim, a to je ta Srpska lista.

"Naravno i ovde politička elita iz Beograda igra vrlo negativnu i ružnu ulogu, huškačku ulogu, i deli, ne u smislu političkog izbora, jer je politički izbor osnovno demokratsko pravo, nego deli Srbe u smislu da kopa rovove tako duboke koji mogu da završe i nekim krvavim obračunom kao što se desilo Oliveru Ivanoviću", rekla je Rašković Ivić.

Rašković Ivić smatra da treba pustiti jedan demokratski proces i ostaviti na miru Srbe na Kosovu i Metohiji da oni sami odluče kome će dati svoj glas.

"Zašto bi Srbi trebalo da iskažu sabornost i jedinstvo oko nečega što je duboko upitno u moralnom, ideološkom smislu, znate, nečega što je u svojim redovima do juče imalo Radojičića koji je lice sa poternice", rekla je Rašković Ivić.

Ona smatra da će svaki Srbin, koji živi na Kosovu i razmišlja svojom glavom i nije ucenjen i uplašen da mora da izađe da glasa za Srpsku listu, reći - pa čekaj, zašto da ja ovakvima dajem podršku, pa onda posle oni prave koaliciju sa Ramušem Haradinajem, a prozivaju sve ostale za izdaju i za to da su Srbi od Tačija, Haradinaja.
Pogledaj vesti o: Izbori,   Kragujevac,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.